La MĂGURELE – Drum, Şcoală, Grădiniţă

Am trecut de miezul verii. Toamna e la uşă. Ploile vor veni mai dese, cu vânt şi frunze căzute. Cu „stropi de tină, guturai”, vorba lui Topârceanu. Şcoala se pregăteşte. Pe „boboci” îi aşteaptă treburile. La grupa mare sau mică,  la pregătitoare sau la catalog. Pentru asta, gospodarii localităţilor poartă răspunderea lucrurilor făcute, din timp. Narcis Constantin, viceprimarul din Măgurele e unul, dintre ei. 

Un popas scurt în oraşul fizicienilor atomişti, aduce cu el veşti. Treburile de vară au încheiat proiecte de sezon şi au în plan, altele. Între toate, grija lui Narcis o reprezintă programul de renovări şi reparaţii pentru şcoli şi grădiniţe.  

Dumitrana. Un sat mic, cu şcoală şi grădiniţă, ca nouă

Spun „nouă” şi nu „înnoite”, pentru că e vorba despre o singură construcţie. Grădiniţa şi şcoala de aici funcţionează împreună, în aceeaşi clădire. 

„Reabilitarea ei e o prioritate. Adică, refacerea acoperişului, reparaţii la sălile de clasă, schimbarea instalaţiilor defecte şi zugrăveli. E adevărat că a mai trecut prin aşa ceva în urmă cu doi ani, când am venit eu la primărie. Dar toate remedierile de acum sunt absolut necesare. Urmează igienizarea şi salubrizarea, obligatorii înaintea începerii şcolii”, afirmă viceprimarul Narcis. 

La fel, va fi reabilitat şi exteriorul Grădiniţei nr. 1, cu program prelungit, din Măgurele.  

Primul asfalt, spre cartierul Florilor

„De câteva zile, am finalizat asfaltarea străzii Mălinului. Asta, după anii în care oamenii s-au luptat cu noroaiele de acolo”, spune edilul. 

Cartierul Florilor se află la limita dintre Măgurele şi sectorul V, al Capitalei. Totuşi, viceprimarul afirmă că treaba de acolo, nu e rezolvată complet. A rămas neasfaltată o  porţiune de drum, care duce până în interiorul cartierului. Deşi el a apărat ideea continuării lucrării, ea nu s-a putut face. „Această parte a doua, trebuie finalizată. În cel mai scurt timp posibil”, susţine el.