Odată cu inaugurarea Centrului Cultural din Buftea, viața culturală a orașului ilfovean a cunoscut o efervescență nemaiîntâlnită până atunci. Spectacolele și concursurile de teatru, serbările și concertele organizate aici au încântat mii de bufteni, sala Centrului dovedindu-se, în nenumărate rânduri, neîncăpătoare. 

În cadrul acestui curent cultural se înscrie și inițiativa Centrului Cultural din Buftea de a organiza, începând cu această vară, cursuri pentru copiii și tinerii care vor să descopere tainele artei.

Atelierele de vară de la Centrul Cultural

Despre această inițiativă ne vorbește Violeta Mitescu, directorul acestui Centru Cultural: „Este vorba de patru ateliere de vară. Ele se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. Două dintre acestea sunt gratuite, iar alte două sunt cu plată. Cursurile gratuite sunt cele de dansuri populare și cele de teatru. Pentru acestea, selecția copiilor s-a făcut cu prilejul concursului „Art Buftea” și a concursului de dans popular. Asta nu înseamnă că nu se pot înscrie și alți copii, după ce vor vedea despre ce este vorba și vor fi testați în privința talentului.” Durata cursurilor nu a fost stabilită, ele se vor putea întinde de-a lungul întregului an. „Îmi doresc să formăm o trupă de teatru a Centrului Cultural și o formație de dansuri a Centrului Cultural, care să participe la mai toate evenimentele care se organizează aici”, spune Violeta Mitescu. Toți profesorii care îi vor instrui pe copii sunt specializați. La teatru, îndrumător este Simona Pandele, actriță, absolventă a UNATC, iar la dansuri populare, instructor este profesorul Cristian Ciripan. Toate aceste cursuri vor fi organizate pe grupe de 10 cursanți și pe categorii de vârstă.

Cursuri de balet și muzică

Celelalte cursuri organizate de Centrul Cultural, contra cost, sunt cele de balet, sub îndrumarea profesoarei Simona Mandache, și cele de muzică, sub coordonarea profesoarei Steliana Mitran. În cadrul cursurilor de muzică, copiii vor studia pianul, naiul și canto, în funcție de aptitudini. Ele vor începe pe data de 15 august. Costul cursurilor de muzică este de 100 de lei pe lună, iar cel pentru balet este de 120 de lei pe lună. „Cele mai multe înscrieri se înregistrează la cursurile de balet”, ne precizează directorul Centrului.

Cursuri:

Balet – în fiecare marți, de la ora 10.00, la sala Voința;

Dansuri populare – în fiecare marți, de la ora 17.00, la sala Voința;

Muzică – în fiecare joi, de la ora 10.00;

Teatru – în fiecare vineri, de la ora 10.00.