Călătorie într-o lume magică. Inimile copiilor au săltat de bucurie după ce au descoperit ce se ascundea în pungile pline

În Joia Mare, Protoieria Ilfov Nord și Jurnalul de Ilfov au adus bucurie copiilor de la Centrul de Plasament Nr. 5, din Periș.

Încărcați cu daruri alese, preoții și jurnaliștii ajutați și de alți oameni sufletiști, au încercat să le ofere micuților instituționalizați la Centrul din Periș bucuria petrecerii sărbătorilor pascale ca într-o familie adevărată. Prin generozitatea lor, într-o clipă, s-a împlinit visul micuților sărmani de a se înnoi de Paști. Nu doar spiritual, prin spovedania și împărtășania primită cu evlavie de la duhovnic, ci și prin înnoirea vieții de zi cu zi.

Articol apărut în nr. 347 al Jurnalului de Ilfov, ediția print. Citește varianta PDF
protoieria

Zâmbete și un pic de căldură a inimii

În preajma Sfântului Paști, preoții Protoieriei Ilfov Nord s-au străduit să dăruiască o undă de lumină micilor suflete însingurate, înainte de a aduce un zâmbet pe buzele fiilor lor. Coordonați de părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, clericii ne-au arătat din nou sentimentele sincere care se adăpostesc în adâncul sufletelor lor. Cu aceeași dragoste părintească adorabilă, ei au dat curs campaniei inițiate și demarate cu sprijinul Jurnalului de Ilfov, cu scopul de a ajuta copiii cărora viața le-a furat dreptul de a trăi și a crește frumos și delicat în sânul familiei, cum ar fi firesc. Prin gestul lor nobil, preoții au dezvăluit încă o dată ce înseamnă să fii mai bun, mai iubitor cu cei ce au nevoie de dragoste. Au arătat cât de mult poate să însemne pentru sufletele singure să le oferi un pic de sprijin și de căldură a inimii. Fie și numai pentru o zi.

„Noi deja suntem prieteni. Am venit cu daruri de sărbătoare să ne bucurăm împreună de vremea frumoasă de afară și de minunata sărbătoare a Învierii Domnului. În mod clar, darurile-i sunt plăcute Bunului Dumnezeu. Așa că, dragi copii, v-am adus câte ceva de încălțat, mingi, palete de badminton, diverse jocuri creative și recreative și dulciuri care să vă aducă magia, bucuria, puritatea și veșnicia Sfântului Paști. Ne dorim să simțiți iubirea noastră, să știți că nu sunteți niciodată singuri. Vom fi alături de voi cu sufletul și cu tot ceea ce ne stă în putință, la nevoie. Să vă iubiți, să mergeți la școală, să învățați carte și să-i ascultați pe domnii profesori care vă călăuzesc pașii pe un drum mai bun, mai frumos, mai promițător”, le-a spus părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, micuților copleșiți de emoții înainte de a-și vedea daurile.

„Aș fi vrut să primesc o minge pentru că îmi place să joc fotbal. Visul meu este să ajung un fotbalist la fel de renumit ca marii sportivi. Acum sunt fericit. Părinții mi-au adus ce mi‑am dorit. Acum chiar pot să spun că voi petrece un Paști pe placul inimii mele”, ne-a spus Daniel Felix, un băiețel de 13 ani, aflat în grija angajaților Centrului de Plasament Nr. 5 Periș. Spusele copilului au fost confirmate de zâmbetul și căldura îmbrățișărilor cu care i-a întâmpinat pe preoții ce i-au înmânat darurile.

„Învierea Domnului în­seamnă înnoire, iar copiii aveau mare nevoie de astfel de daruri pentru a se înnoi de Paști. Avem 60 de copii în centru, pe care trebuie să-i ajutăm întotdeauna. Din economiile centrului încercăm să acoperim nevoile lor, dar este extrem de dificil. Îmi doresc să-i intergăm în societate, să aibă liniștea mult visată, nu să ajungă pe străzi când devin majori. De aceea, vreau ca împreună să încercăm să îndreptăm atenția oamenilor spre acești copii și spre nevoile lor, cât mai des. Mulțumim prietenilor noștri pentru darurile primite”, ne-a spus Nina Mihalea, șeful Centrului de Plasament Nr. 5 Periș. 

Mulțumim, oameni buni!

Mulțumim Protoieriei Ilfov Nord pentru că ne ajută întotdeauna necondiționat să facem lucruri minunate prin intermediul cărora reușim să aducem o bucurie în sufletele copiilor fără familii! „Prin grija Protoieriei Ilfov Nord, din fonduri primite ca sponsorizare cu prilejul Sărbătorilor Pascale din partea Raiffeisen Leasing, am reușit să vă luăm și câte ceva de încălțat, după nevoi.  Aducem mulţumiri echipei Raiffeisen Leasing, condusă de domnul Felix Daniliuc, care ne-a sprijinit și de această dată”, ne‑a spus părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord.