Exasperați de indolența patronilor firmelor de maxi-taxi, mai mulți primari din Ilfov vor să reia colaborarea cu RATB. Primăria din Cornetu a făcut deja asta și din 20 mai a fost reintrodusă linia 407, pe traseul  Depoul Alexandriei-Cornetu și retur. Există însă și o problemă, deloc de neglijat. Deși își pot procura abonamente și portofele electronice prin toată rețeaua RATB atât din Capitală cât și din Cornetu, unii cetățeni preferă să călătorească gratis.

În timpul săptămânii sunt alocate trei autobuze care circulă la un interval de 25 de minute, primul plecând la ora 4.20 dimineața de la Depoul Alexandria și ultimul la ora 23 din Cornetu. Sâmbăta și duminica circulă o singură mașină, la un interval de o oră, prima mașină plecând din București la 6,30 și ultima, din Cornetu, la ora 22. Tariful pentru o călătorie este de 1,50 lei, abonamentul lunar, cu tarif integral, este de 35 lei iar la tarif redus de 17,5 lei. Abonamentul lunar, valabil pe două linii (o linie preorășenească și o linie urbană) este de 50 lei, tarif intergral și 25 lei la reducere. Există însă și un abonament lunar, valabil pe toate liniile din București și în județul Ilfov. Pe linia spre și dinspre Cornetu, pensionarii călătoresc gratuit pe baza buletinului și talonului de pensie iar elevii și studenții plătesc abonamentul pe jumătate.

Călătoria fără bilet riscă să închidă linia 407

După cum ne-a declarat viceprimarul din Cornetu, Ion Stanciu, toată lumea este mulțumită. ” A venit la mine o doamnă care cu lacrimi în ochi,  ne-a spus că, pe lîngă faptul că acum se poate călători civilizat, reintroducerea RATB înseamnă o reducere importantă. Abonamentul pe care îl are la RATB a costat-o cât dădea în două zile, ea și cei doi copii pe care îi are, firmelor de maxi-taxi. Avem însă și o problemă. Toată această activitate este finanțată de la bugetul local, costul unui kilometru parcurs fiind de 7,43 lei. Am primit o notificare de la RATB și pentru doar 11 zile, în mai, avem de plătit o sumă importantă de bani. Problema principală o reprezintă faptul că oamenii s-au obișnuit să meargă gratis, fapt observat chiar de mine în unul dintre controale periodice pe care le fac. Nu la noi, că aici mă cunoaște lumea și au validat cartelele. Cînd s-au urcat însă în Bragadiru, în afară de două trei persoane care validau legitimația de călătorie, restul mergeau, cum se zice, pe blat. O să încer-căm o colaborare și cu cei de la Consiliul Local al orașului Bragadiru, poate vom reuși să colaborăm și să împărîțim cheltuielile. Trebuie să ne gândim bine la niște măsuri coercitive mai aspre pentru că riscăm, ca după doar câteva luni, să trebuiască să reziliem contractul cu RATB. Facem, totodată, un apel prin intermediul ziarului dum-neavoastră, la toți cetățenii din Cornetu dar și din Bragadiru, care călătoresc pe această linie și care nu vor să se întoarcă la transportul cu maxi-taxi, să își achite con-travaloarea călătoriei.