La Chiajna a izbucnit un război ciudat între echipa de fotbal și primarul Mircea Minea. Și spunem „ciudat” pentru că disputa se poartă mai mult prin intermediul presei, deși mult mai simplu și bărbătesc ar fi ca cele două părți să se întâlnească față în față și, așa cum se spune, să își spele lucrurile în familie! 

După ce primarul Minea a adus acuzaţii grave atât jucătorilor, cât și antrenorului Ionuţ Chirilă după ambele meciuri pierdute de Concordia Chiajna în faţa formaţiei Steaua, lăsând să se înţeleagă că jucătorii și conducerea tehnică ar fi pierdut intenţionat cele două partide pentru a câștiga la pariuri, jucătorii Concordiei au ţinut să răspundă acuzaţiilor. 

Fotbaliștii echipei din Chiajna susţin că ei și antrenorul formaţiei, Ionuţ Chirilă, au fost acuzaţi pe nedrept de non combat. „Am fost acuzaţi în mod direct sau indirect – alături de antrenorul Ionuţ Chirilă – de non combat, blat sau înţelegeri cu casele de pariuri. Ni s-au adresat cuvinte jignitoare, dar mai ales nedrepte. Dorim sa facem câteva precizări cu privire la aceste acuzaţii, asigurându-l pe domnul primar Minea de respectul și consideraţia noastră: În primul rând respingem în totalitate acuzaţiile. Nu suntem nici blatiști, nici vânzători și nici speculatori la casele de pariuri“, au afirmat jucătorii. 

Trup și suflet alături de antrenor 

Ameninţările cu demiterea antrenorului Ionuţ Chirilă, formulate de primarul Minea, reprezintă un alt motiv pentru care jucătorii nu s-au putut concentra la al doilea meci cu Steaua și le afectează și evoluţiile viitoare. „Este greu să intri pe teren la al doilea meci cu Steaua sub presiunea faptului că ai putea să rămâi fără antrenor sau să nu mai faci parte din echipa cu care ai făcut performanţă în tur. Desigur, asta nu scuză jocul nostru slab. Este însă nedrept ca atunci când apar două înfrângeri la scor cu liderul campionatului să fim automat etichetaţi ca posibili vânzători de meciuri. (…) Totuși, distanţa de la aceste așteptări și până la acuzaţiile formulate în repetate rânduri de către domnul Minea la adresa noastră sau a lui Ionuţ Chirilă este destul de mare. Este ciudat că singura explicaţie care se ia în calcul în cazul unui eșec este blatul, non combat-ul. Dacă lucrurile ar sta cu adevărat așa, ar însemna că unica noastră șansă de a fi jucători cinstiţi ar fi să câștigăm toate meciurile“, se mai arată în comunicatul jucătorilor. 

În final, fotbaliștii îi promit edilului că vor juca pentru echipă, dar îi cer acestuia mai multă susţinere și își exprimă susţinerea faţă de antrenorul Chirilă. „Îl asigurăm pe domnul primar Mircea Minea că, în ciuda afirmaţiilor domniei sale, vom juca pentru noi și pentru Chiajna, dar că susţinerea dânsului ar aduce mai multă liniște și energie pozitivă absolut necesare în mijlocul oricărei echipe. Suntem alături de antrenorul Ionuţ Chirilă, împreună cu care am reușit perormanţa de a ne situa pe un onorabil loc zece la finalul turului de campionat și lângă care ne dorim să continuăm acest parcurs“, au afirmat sportivii, care au semnat comunicatul. 

Următorul meci al echipei Concordia Chiajna va avea loc luni, 18.30, la Brașov, cu Corona, în etapa a XXI-a a Ligii I.