Lucrările de reabilitare a străzii Zborului, din orașul Otopeni, au ajuns la final, astfel că acest drum cu o lungime de aproximativ o jumătate de kilometru se adaugă altor căi rutiere modernizate de administrația ilfoveană și care oferă mai mult confort și siguranță, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni și cetățenii care locuiesc în zonă.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 652

Reabilitarea străzii Zborului a însemnat lucrări de amenajare a carosabilului, prin turnarea covorului asfaltic, a trotuarelor și a parcajelor pe 520 de metri liniari, ne-au explicat reprezentanți ai  autorității locale din orașul Otopeni.

”Lucrarea a constat în frezarea stratului de asfalt vechi, montare de ­geocompozit pentru preluarea diferitelor denivelări și a fisurilor care eventual apar în dala de beton, iar apoi, așternerea stratului de asfalt nou pe partea carosabilă. S-au executat trotuare pentru partea pietonală, s-au executat parcaje acolo unde a existat posibilitatea ca acestea să se amenajeze și urmează marcajele. S-au făcut guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, deoarece rețeaua de apă pluvială exista deja”, a declarat ing. Mihai Ion, specialist în cadrul companiei care s-a ocupat de implementarea lucrării de reabilitare a străzii Zborului.

”Vrem să fie ceva funcțional și deosebit pentru locuitorii orașului Otopeni. A fost o colaborare foarte bună cu Primăria din Otopeni, o colaborare la fel de bună cu unitatea militară de aviație din zonă și, în general, o colaborare bună din partea locuitorilor. Au fost foarte bucuroși că strada s-a asfaltat și că acum au trotuare de acces și parcaje și sunt mulțumiți de tot ceea ce s-a realizat”, a mai spus ing. Mihai Ion.

Potrivit reprezen­tan­ților adminis­trației locale, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii, urmează ca primăria să amenajeze spațiile verzi, și de asemenea, vor fi montate și coșuri de gunoi, iar acolo unde este cazul vor fi montate limitatoare de viteză. ”Vorbim despre o amenajare a străzii din toate punctele de vedere”, au mai spus reprezentanții primăriei, adăugând că acolo unde a fost necesar, în cazul intrărilor pietonale, cât și în cel al intrărilor auto, s-au făcut modificări, pentru a avea gabarit de intrare și ieșire de pe proprietate, din garaj sau pentru accesul pietonal.