Sub spectrul depunctării şi al retrogradării din liga a doua de fotbal, Marian Iancu, preşedintele clubului FC Politehnica Timişoara, a precizat că formaţia bănăţeană se va reorganiza şi o va lua de la zero din vară.
‘Am hotărât că este bine ca fotbalul alb-violet şi anume clubul Politehnica Timişoara să revină la forma iniţială, asociaţia non-profit, continuatoarea istoriei şi a pal-maresului începând cu anul 1991, împreună cu societatea pe acţiuni înfiinţată de aceasta în anul 2002, Fotbal Club Politehnica 2002 Timişoara. Începutul va fi greu, vom vedea din ce ligă vom porni, vom vedea cine se va alătura acestui brand. Cu certitudine, vom invita Universitatea Politehnica, părinte al clubului alb-violet. Vom transfe-ra copiii, juniorii, cât şi tinerii care vor asigura participarea în competiţii. Vom pune la dispoziţie logistica de care dispunem, iar cu răbdare, probabil, Poli va redeveni ceea ce a fost’’, afirmă Iancu în­tr un comunicat.
„Reactivarea ASFC Politehnica Timişoara şi a afiliaţilor ei, societăţi pe acţiuni, va face să renască simbolul original, încărcat de istoria nealtoită a celor 90 de ani de când s-a născut’’, mai spune Iancu.
„Am considerat că sunt obligat, ca fiind în cunoştinţă de cauză, să iniţiez calea corectă pe care trebuie să o urmeze fanii şi cei care sunt ataşaţi acestui club. Cu sau fără noi, suntem de acord cu sloganul „Obligatoriu, înainte!’’’, subliniază Marian Iancu, precizând că „se impune o nouă dinamică, pornită dintr-un suflet tânăr, deşi ma-tur, educat şi antrenat în mediul studenţesc’’. După ce a eşuat tentativa de preluare a clubului de către autorităţile locale şi nu a apărut niciun investitor care să cumpere gruparea, Poli riscă să fie retrogradată din liga a doua din cauza datoriilor pe care le are către jucătorii proprii şi către alte cluburi. Singurul element pozitiv ar fi că Poli îşi va păstra palmaresul, recuperat recent în urma unui îndelungat litigiu cu italianul Claudio Zambon.