Săptămâna trecută, 50 de copii provenind din familii făra venituri sau cu venituri reduse, elevi ai  Școlii Gimnaziale nr. 2 din Jilava, au primit gratuit ghiozdane dotate cu tot necesarul de rechizite. Acest demers face parte din proiectul “Și eu am dreptul la educație!”, implementat de Asociația pentru Incluziune și Progres Social (AIPS) și cofinanțat de Guvernul României, prin intermediul Agenției Naționale pentru Romi.

Scopul proiectului, care se desfășoară în perioada 26 septembrie – 30 noiembrie, îl reprezintă sprijinirea accesului la educație a copiilor care provin din familii cu venituri reduse, precum și formarea de atitudini tolerante și deschise față de grupurile vulnerabile, prin implicarea resurselor umane locale (cadre didactice și autorități publice locale).

“În cadrul proiectului, 500 de elevi sau preșcolari care provin din familii defavorizate și care frecventează cursurile școlare obligatorii în sistemul educațional de stat primesc gratuit câte un ghiozdan dotat complet cu tot necesarul pentru un școlar – penar, creioane, stilouri, caiete, pixuri, rigle, bloc de desen. Proiectul se desfășoară în 5 localități din județul Ilfov: 1 Decembrie, Jilava, Pantelimon, Balotești și Petrăchioaia”, a declarat Bogdan Paraschiv, coordonatorul proiectului.

Această inițiativă se adresează și cadrelor didactice și reprezentanților autorităților publice locale care participă la acțiuni pe teme privind combaterea discriminării, toleranța și dezvoltarea comunitară.

Pentru că autoritățile din Jilava sunt mereu deschise la orice program care promovează educația, la eveniment a fost prezentă și Mariana Dumitrescu, primarul intermeiar al comunei. „Am venit astăzi alături de voi pentru a vă promite că, si de acum înainte, vom încerca să vă sprijinim în tot ceea ce înseamnă activități școlare care susțin dreptul vostru la educație. În acest sens, în viitorul apropiat avem în vedere și construirea unui after-school”, a declarat Mariana Dumitrescu.

Directorul Școlii Gimnaziale nr.2, Stan Stoica, a mulțumit și el pentru susținerea de care se bucură elevii și i-a îndemnat pe aceștia să vină la școală zi de zi pentru a-și construi un viitor cât mai bun.