Dacă ţi-ai propus să pleci în vacanţă cu trenul, profită de reducerile oferite de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători şi rezervă-ţi bilet. Iată cât te va costa deplasarea cu trenul în această vară!

 Ai legitimaţie nominală? Plătești mai puţin cu 60%  

Fie că vrei să-ţi petreci vacanţa de vară la malul mării, la munte sau pur și simplu, să te revezi cu prietenii, cu membrii familiei după multele luni de muncă, în acest sezon ai reduceri la călătoria cu trenul. Trebuie doar să îndeplinești anumite condiţii. Care sunt acestea?  

 Mergi cu un grup de prieteni format din 2-5 persoane – ai reducere 10-25%

 Îţi cumperi bilet de weekend – acest lucru îl poţi face doar dacă vrei să călătorești mai multe weekend-uri din lună – plătești mai puţin cu 15-35% Optezi pentru călătoria dus-întors – scutești de asemenea, 10% 

 Îţi iei cardul tren plus – ai o reducere de până la 25% 

 Faci rezervarea în sistem online – indiferent de tipul de card solicitat, scutești 5% din tariful călătoriei 

 Îţi achiziţionezi cartea VSD (o legitimaţie nominală) valabilă în weekenduri – achiţi mai puţin cu 25-60%. 

 Ţi-ai luat bilet online și nu mai poţi să pleci? Schimbă-l! 

Atenţie! Dacă îţi rezervi biletul în sistem online, poţi schimba data și ora călătoriei. Însă, numai dacă soliciţi modificarea cu cel puţin 12 ore înainte de plecarea trenului iniţial. Utilizând funcţia Modificare date călătorie poţi schimba data și ora călătoriei, categoria de tren, clasa de rezervare precum și ruta. Important este să rămână același număr de călători și numele lor de pe biletul iniţial și evident, staţiile de plecare și destinaţie. Modificarea biletului achiziţionat o poţi face o singură dată și numai dacă plătești diferenţa de preţ. După ce ai achitat eventualele diferenţe tarifare, ţi se emite un nou bilet care îţi va fi trimis pe adresa de mail, iar cel iniţial nu mai este valabil.