Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) a organizat, recent, în Capitală, în Spațiul Public European, seminarul de promovare „Dezvoltarea regională cu sprijin Regio”, eveniment cu ocazia căruia a fost prezentat, pe scurt, stadiul implementării în regiune a Programului Operațional Regional.

Consiliul Judeţean Ilfov (CJI) a fost reprezentat de către Mihaela Radu, asistent manager proiect REGIO, care a vorbit despre reușita recent finalizatului proiect „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, extinderea şi echiparea Centrului de Plasament nr. 6 din Voluntari“. Aceasta a menționat faptul că, spre deosebire de alte proiecte de reabilitare, în cazul centrului din Voluntari, lucrările s-au efectuat ”sub sarcină”, adică asistații nu au fost mutați într-o altă locație, ci au suportat disconfortul organizării și funcționării unui adevărat șantier, iar lucrările au fost unele deloc minore sau superficiale.

În calitate de invitat special, prof. univ. dr. Luminiţa Constantin, preşedinte al Asociaţiei Române de Ştiinţe Regionale, a ţinut o prelegere privind actuala competiţie europeană a „regiunilor capitală“, în vederea creşterii competitivităţii economice şi atragerii investiţiilor străine. În acest context au fost prezentate clasamentele europene privind: specializarea economică, calitatea vieții, inovarea, nivelul investiţiilor străine etc cu menţionarea poziţiei ocupate de Regiunea Bucureşti-Ilfov. Astfel, s-a remarcat faptul că, în perioada 2007-2012, Regiunea Bucureşti-Ilfov a înregistrat o creştere semnificativă a indicatorilor economici, devansând în unele domenii capitale precum Varșovia sau Budapesta.