Miercuri, 12 iunie, reprezentanţii UNCR s-au întâlnit cu directorul Direcţiei Absorbţie fonduri interne şi internaţionale de la nivelul Consiliului Judeţean Ilfov, Cristian Pistol.

În biroul de la Direcţia de Absorbţie Fonduri, alături de directorul Cristian Pistol au fost de faţă Gabriela Aldea şi Dorina Drăghici care, împreună cu preşedintele Uniunii Naţionale a Comunităţilor de Rromi (UNCR), Florin Motoi şi secretarul Uniunii, Mihai Neacşu şi Adrian Constantin, consilier la Seantul României  discutau despre posibilităţile de accesare a unor fonduri europene.

Aşa cum a declarat Cristian Pistol, « Reprezentanţii UNCR caută o nouă metodă de abordare pentru accesarea de fonduri europene, vor să dezvolte un parteneriat cu CJI pe problemă incluziunii minorităţii rroma, adică şcolarizare, găsire de locuri de muncă, infrastructură pentru comunităţile izolate, dar şi utilităţi. Reprezentanţii UNCR nu au venit pentru o zonă anume, ci pentru o politică globală şi şi-au declarat incapacitatea de  a gestiona în cele mai bune condiţii proiectele şi incapacitatea financiară de a le menţine, dar şi de a le administra. Solicită ca liderii să fie Unităţile Aadministrativ Teritoriale, adică primăriile să fie cele care accesează bani europeni pentru incluziunea lor socială ».

Ideea comună de discuţie a fost în jurul proiectului denumit «  Promovarea sustenabilităţii  pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă în regiunea Bucureşti-Ilfov » corespunzător Axei prioritare 5, Domeniul major de intervenţie 5.2 din cadrul POSDRU.

Foto: Andrei Dumitru