Astfel, miercuri, 13 decembrie, după ora 19.00, la momentul trecerii cortegiului pe sub Arcul de Triumf, traficul rutier va fi restricționat pe arterele ce converg către acesta, respectiv pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Mareșal Averescu, Str. A. Constantinescu, axul central pe Șos. Kiseleff, tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

Pe 15 decembrie, începând cu ora 16.00, se vor restricționa traficul rutier și parcarea autovehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, precum și pe platoul de la baza acesteia și în zona Gării Băneasa, perimetrul delimitat de Str. Tipografilor și Gara CFR Băneasa.

Pe 16 decembrie, traficul rutier se va restricționa astfel:

  • între orele 00.00 – 08,00, pe Calea Victoriei între Str. C.A.Rosetti și Aleea Kretzulescu, pe Str. Dem. I. Dobrescu între Bd. Nicolae Bălcescu și Calea Victoriei, precum și pe străzile care acced în acestea;
  • între orele 08.00 – 14,00, pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Str. Ion Câmpineanu, precum și pe străzile care acced în acest tronson, gradual în funcție de numărul participanților:
  • începând cu ora 11.00, pe traseul de deplasare a cortegiului funerar către Palatul Patriarhiei: Palatul Regal – Calea Victoriei – Spl. Independenței – Bd. Unirii – Aleea Colina Bucuriei;
  • începând cu ora 14.00, pe ambele sensuri, gradual, pe traseul de deplasare a cortegiului și pe străzile care acced în acesta de la Palatul Patriarhiei către Gara Băneasa: Aleea Colina Bucuriei – Pod Șerban Vodă – Bd. I.C. Brătianu – Piața Universității – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Romană – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piața Presei Libere – Șos. București-Ploiești – Fântâna Miorița – Gara Băneasa, precum și pe Șos. București-Ploiești, între Piața Presei Libere și Pasajul Băneasa și Str. Tipografilor, între Șos. București-Ploiești și Bd. Poligrafiei.

Traficul pietonal va fi restricționat în data de 16 decembrie, după cum urmează:

  • începând cu ora 00.00, până la defluirea totală a participanților, pe trotuarul aferent Muzeului Național de Artă a României de pe Str. Știrbei Vodă și Calea Victoriei, până în dreptul Bisericii Kretzulescu;
  • începând cu ora 08.00, pe Aleea Colina Bucuriei, între Bd. Regina Maria și Palatul Patriarhiei, precum și pe Aleea Cristea Miron din Str. 11 Iunie, cu excepția riveranilor.

De asemenea, în zona din jurul Palatului Patriarhiei, în funcție de numărul participanților, traficul rutier va fi restricționat gradual pe următoarele artere:

  • Bd. Unirii, între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Libertății;
  • Spl. Independenței, între Str. Halelor și Pod Șerban Vodă;
  • Str. Halelor către Spl. Independenței;
  • Bd. Regina Maria, între Bd. Libertății și Aleea Colina Bucuriei, cu excepția tramvaielor.

Polițiștii rutieri recomandă folosirea rutelor ocolitoare:

Șos. București-Ploiești – Bd. Aerogării – Str. Cpt. Alexandru Șerbănescu – Str. Barbu Văcărescu – Șos. Ștefan cel Mare;

Piața Presei Libere – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu – Bd. Ion Mihalache – Str. Buzești – Str. Berzei;

Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.