Perioada sărbătorilor de sfîrșit de an a făcut din comuna Afumați un lider zonal de distracție și nu numai.

După o serie de spec­tacole des­fășurate în incinta restaurantului ”La Nuci” în perioada Crăciunului și serbările școlare din perioada 17- 21 decembrie în care prima-rul Dumănică a oferit copiilor daruri din partea primăriei (dulciuri, sucuri, fructe, haine, jucării), totul a culminat cu un impresionant foc de artificii, lansat in noaptea din-tre ani, de pe clădirea viitorului sediu al Primăriei Afumați. Spectacolul pirotehnic a putut fi văzut de către locuitorii din toate localitățile învecinate, iar oamenii s-au simțit, cel puțin în acea noapte, ca într-o mare metropolă.

Peste o mie de locuitori au participat la Revelionul de la noua primărie și toți s-au arătat extrem de încântați de ceea ce au văzut, mai ales că a fost prima oară când localnicii vedeau un spectacol de o asemenea gran­doare în Afumați. Pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, distracția maximă a fost însă ”La Nuci”, un local devenit emblematic pentru Afumați. Istoricul localului l-am aflat de la cei doi proprietari, tată și fiu, mai precis Oc­tav și Bog­dan Cristea.

“La Nuci” un regal gastronomic și artistic

În 1992, pe Șoseaua București – Urziceni se deschideau ușile unui mic restaurant tradițional, cu un salon și o terasă, cu fripturi la grătar și ciorbă de burtă, preparate după rețeta familiei. Pe parcursul a douăzeci și unu de ani, restaurantul s-a dezvoltat treptat, numărul de locuri a crescut, în prezent putând servi până la 200 de clienți cu preparate tradiționale și internaționale de porc, pui, vită, oaie și curcan, deserturi, cocktailuri și chiar șase vinuri ale casei. Meniul a fost elaborat pe baza conceptului „Natura la masa ta!”, toate preparatele fiind gătite cu ingrediente naturale, servite într-un cadru intim. 

Restaurantul „La Nuci” a organizat în anul 2012 o serie de evenimente festive deosebite, bazate pe o idee mai mult decât originală. Fiecare spectacol a inclus mo-mente de divertisment, muzică live și invitați inediți, totul pe o temă specifică. 21 decembrie a fost o zi specială pentru  „La Nuci” deoarece a reușit într-o singură seară să rezume cele mai importante evenimente din anul 2012. 

Cei prezenți s-au bucurat de un program artistic variat în care l au întâlnit pe Păcală, contele Dracula și celebrul Charlie Chaplin, inter­pre­tați de Vlad Gheor­ghe, membru al for­ma­ției „Aventurierii”, care a susținut câte un mic recital artistic pentru fiecare personaj. Toate momentele au fost însoțite de un program specific de dan-suri populare, de cabaret și orientale, dar și de dansuri interactive cu publicul.