De luni, 14  ianuarie, școlile ilfovene așteaptă elevii în condiții foarte bune. Sunt rezerve de combustibil pentru asigurarea căldurii în unitățile de învățământ, multe școli si-au făcut matricole proprii de idenificare a elevilor dar cel mai important este faptul că toate școlile din Ilfov sunt securizate.

După cum spune Ion Cornaciu, inspectorul general al ISI, în contextul reconfigurării procesului de învăţământ pe criterii de calitate, Inspectoratul Școlar Ilfov vrea să schimbe sistemul de învăţământ ilfovean, în scopul formării unor generaţii de tineri activi şi creativi, cu gândire flexibilă, cu abilităţi de comunicare interculturală, având competenţe lingvistice, digitale, tehnologice și antreprenoriale, cu o personalitate armonioasă şi un sistem de valori civice, morale, culturale şi personale autenti-ce. Un țel nobil, dacă ne uităm la rezultatele dezastruoase de la BAC-ul din anul trecut. 

În acea perioadă Cornaciu nu era inspector general, dar din momentul în care a primit această funcție a trecut la treabă. Printre primele măsuri luate de acesta a fost securizarea procesului de învățământ. 

”În acest moment, toate școlile din Ilfov sunt securizate total. În timpul orelor de curs, nimeni nu poate să intre într o școală decât în situații speciale și doar cu aprobarea directorului unitățiii de învățământ. 

Într-o altă ordine de idei, pot să vă spun că elevii nu vor sta în frig, pentru că avem rezerve suficiente de combustibil, iar un alt aspect interesant este faptul că mul-te școli au început să își creeze propria identitate, prin crearea unor embleme, matricole și logouri proprii”, spune inspectorul general. Ion Cornaciu este convins că pro-cesul de învățământ se va derula normal și că speră, ca în acest an, elevii din Ilfov să își arate adevărata valoare.