Vești proaste de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: după primele trei zile de competiţii, România nici măcar nu s-a apropiat de vreo medalie. Simona Gherman, Ana Maria Popescu (fostă Brânză) și Andreea Chiţu, adică trei dintre sportivii foarte valoroși cu care am mers în Brazilia, au ratat podiumul olimpic. Mai mult, sportivii noștri se confruntă și cu proasta calitate a echipamentului! Deși acesta este livrat de o firmă cu nume în domeniu – Kappa – el se dovedește a fi de o calitate mai mult decât îndoielnică. Problemele evidente au fost descoperite încă din momentul recepţiei echipamentelor, dar timpul scurt rămas până la startul Olimpiadei a făcut imposibil refuzul.

 

 

Veștile mai bune vin, însă, de la „veteranii” sportului românesc. Cătălina Ponor, la 29 de ani s-a calificat în finala de la bârnă a concursului feminin de gimnastică artistică, urmând să se lupte pentru o medalie în concursul programat pe 15 august. Ponor a fost notată cu 14,900 în subdiviziunea a doua și a ocupat poziţia a 5-a la sfâșitul calificărilor acestei probe. La finală vor participa primele opt clasate: Simone Blies (SUA) – 15,633, Laurie Hernandez (SUA) – 15,366, Flavia Saraiva (Brazilia) – 15,133, Sanne Wevers (Olanda) – 15,066, Cătălina Ponor (România) – 14,900, Fan Yilin (China) – 14,866, Aly Raisman (SUA) – 14,833 și Gabby Douglas (SUA) – 14,833. Cătălina Ponor a concurat și în calificările de la sol, fiind notată cu 14,200, insuficient pentru calificarea în finală.

 

 

Alte două sportive calificate în etapele superioare sunt tenismenele Andreea Mitu și Raluca Olaru care s-au calificat în turul al doilea al probei de dublu feminin din cadrul turneului de tenis al Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2016, reușind să se impună în două seturi, 6-3, 6-4, în faţa cuplului Timea Babos/Reka-Luca Jani din Ungaria. Mitu și Olaru vor avea ca adversare în următorul meci perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 7, învingătoare cu 6-1, 6-2 în faţa surorilor australiene Anastasia și Arina Rodionova. În schimb, celelalte reprezentante ale ţării noastre în această probă, Monica Niculescu și Irina Begu au fost învinse în meciul de debut, cu 5-7, 6-4, 6-3, de cuplul Chan Hao-Ching/Chan Yung-Jan din Taiwan. Pe tabloul de simplu, Irina Begu și Andreea Mitu au fost eliminate încă din primul tur, în timp ce Monica Niculescu va evolua în runda a doua împotriva reprezentantei Rusiei, Svetlana Kuznetsova.