S-a dovedit științific!

– Continuare –

Săptămâna trecută, am prezentat câteva descoperiri interesante ale cercetătorilor din Rusia, care au aflat mecanismul prin care rugăciunea spusă cu multă credință și din adâncul inimii ne vindecă rănile sufletești și trupești, ne alungă tristețile și ne aduce buna dispoziție. Continuăm seria marilor descoperiri care atestă efectele uimitoare, pozitive, ale rugăciunii. Veți observa că orice binecuvântare nu are doar valoare spirituală ci și un important rol preventiv asupra sănătății noastre.

Semnul Crucii este mult mai eficient pentru purificarea apei decât aparatele moderne de dezinfecție care folosesc radiația magnetică. El omoară microbii patogeni cum ar fi stafilococii, atât din apa de la robinet, cât și din cea din lacuri și râuri.

Rugăciunea Tatăl Nostru, asociată cu Semnul Crucii la binecuvântarea apei, scade de o sută de ori concentrația bacteriilor dăunătoare. Aceasta este concluzia savanților Laboratorului Științific al Institutului de Medicină Industrială și Navală din Rusia în urma unor ample cercetări, efectuate înainte și după sfințirea apei. 

Aceeași rugăciune, Tatăl nostru, tratează și alcoolismul. Există studii care arată că persoane afectate de alcoolism au scăpat, în mod miraculos, de obsesia alcoolului după ce li s-a spus cu credință această rugăciune.

 

Apa sfințită vindecă. Prin ce minune? Se știe că apa are memorie. După foarte multe cercetări, Angelina Malakovskaia, in­giner electrofizician în cadrul Laboratorului de Tehnologie Medicală și Biologică din Rusia a reușit să demonstreze că apa sfințită are puteri tămăduitoare. Aparatele speciale utilizate de ea în timpul cercetărilor au indicat o densitate optică mai mare a apei sfințite, lucru care se explică doar prin faptul că această apă ar fi înțeles sensul rugăciunilor și l-ar fi păstrat. Minunea, însă, se petrece numai la oamenii credincioși. Potrivit Angelinei Malakovskaia, apa sfințită de preot are o densitate de 2,5 ori mai mare, iar cea sfințită de un credincios laic, este de numai 1,5 ori mai mare. În schimb, apa binecuvântată de un om botezat dar necredincios nu-și modifică structura.