Pentru familia duhovnicească din satul Vlădiceasca, ziua de marți, 26 iulie, a fost una cu adevărat specială. Mica biserică păstorită de părintele Serafim, preotul cu nume de înger ce luminează sufletele credincioase din micul sat ilfovean, și-a prăznuit, cu iubire, unul dintre sfinții ocrotitori, Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel. Primarul Marian Oancea s-a aflat, și de data aceasta, în fruntea credincioșilor. 

Deși, a fost primul praznic pe care l-a să­vârșit, părintele Sorin Șer­ban a adus mare bucurie în sufletele sătenilor din Vlădiceasca. Împreună cu un ales sobor, preotul cu nume de înger și-a întâmpinat credincioșii, la hramul Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel, în biserica înveșmântată în haină nouă, ca de sărbătoare. Din dragoste pentru creștinii locului, părintele Serafim, după cum este supranumit de mai marii Bisericii Ortodoxe Române, și-a surprins rugătorii cu una dintre cele mai impresionante slujbe religioase care au fost săvârșite vreodată în mica biserică de la Snagov. Mai mult, în ajunul sărbătorii, alături de noul părinte și de preoții slujitori a fost și părintele Constantin Lupu, cel sub oblăduirea căruia s-a ridicat așezarea sacră de la Vlădiceasca. 

  

O slujbă care a mângâiat sufletele

De slujba care a atins sufletele s-au bucurat credincioși de toate vârstele. Și, odată cu ei, și îngerii din Ceruri. Ore bune, soborul din care a făcut parte și Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, s-a rugat cu toată dragostea pentru iertarea păcatelor, pentru sănătatea, liniștea și mântuirea credincioșilor Parohiei Vlădiceasca. Prin rugile și cântările lor frumoase, pătrunzătoare, cle­ricii le-au “suflat” la urechea inimii cuvinte bune, mântuitoare. Până spre miezul zilei, părinții, cu harul lor divin, au sădit în sufletele enoriașilor, virtuțile creștine cele mai de preț – credința, iubirea de Dumnezeu, nădejdea, milostenia și smerenia, care sunt ca o poartă deschisă spre împlinirea și viața veșnică.

Învățăturile preoților au luminat inimile tuturor celor prezenți la slujba de hram. Prima slujbă închinată în cinstea unuia dintre protectorii lăcașului de cult, săvârșită de noul păstor de suflete de la Vlădiceasca – părintele Serafim – înger de grad superior, reprezentat în iconografie ca îngerul cu șase aripi a mângâiat sufletele celor prezenți. “A fost primul hram de care ne-am bucurat împreună. Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel ne protejează și ne ajută mereu. Cu ajutorul lui Dumnezeu am terminat o importantă lucrare la sfânta noastră biserică, placarea interiorului bisericii cu lambriu și înfrumusețarea acesteia, spre slava Lui.

Mulțumesc tuturor celor ce ne-au ajutat să dăm o față nouă bisericii, în frunte cu domnul primar Marian Oancea! Tuturor celor ce au participat la sfintele slujbe și la acest prim hram al nostru le doresc să le dea Dumnezeu sănătate și să le asculte rugăciunile!”, ne-a spus părintele Serafim. 

 

Așa cum ne-a obișnuit, edilul Marian Oancea s-a aflat negreșit, printre credincioșii prezenți la slujbă. “Am pierdut un părinte bun, pe părintele Constantin Lupu, dar am câștigat unul la fel de bun pe care o să-l susțin mereu, după putință. Am îmbrăcat tot interiorul bisericii în lambriu și urmează să facem catapeteasma, să punem policandrele și ce mai e nevoie. Deși nu este o biserică mare, este o biserică de suflet”, ne‑a explicat Marian Oancea, comunei Snagov.