Victimele incendiului de la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, din Capitală, au fost pomenite încă de vineri, 29 ianuarie, la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, din incinta spitalului.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 535, ediția print

Potrivit Basilica.ro, părintele Toma Ştefan, slujitor al acestui locaș de cult, a făcut o rugăciune pentru iertarea și odihna celor care s-au mutat la Domnul în urma incendiului. Sâmbătă, după Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, părintele Toma Ştefan a citit, din nou, rugăciuni pentru sufletele acestora. De alt­fel, cu toate că personalul medical nu a putut participa din cauza regulilor de izolare  foarte stricte din spital, la Capela „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” au fost înălțate permanent rugăciuni pentru personalul medical și pentru vindecarea celor bolnavi și în suferință.

Patriarhul României, mesaj de condoleanțe familiilor îndoliate 

La rândul său, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de condoleanțe și consolare familiilor îndoliate, chiar din prima parte a zilei de vineri. „Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a transmis Patriarhul României. ­Reamintim că un incendiu a izbucnit, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie, în Pavilionul 5 al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balș” din București, unde erau internați pacienți diagnosticați cu ­COVID-19. Incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00. Pacienții internați în acel pavilion al unității sanitare erau conectați la oxigen, fiind diagnosticați cu Covid-19 în stadiu mediu spre sever.