Asociația ”Princesses and the kids” a organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, în premieră, la Grădinița ”Căsuța copilăriei”, din Buftea (care s-a oferit să fie gazda evenimentului ), ”Atelierul de prăjiturit/Dulce de prințesă”, sub coordonarea ”senioarei” Nadia Ghișa și a uneia dintre cele trei fiice ale sale, ”coordonator junior” Lorena Ghișa.

Articol apărut în nr. 364 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

05-page-001

Așadar, pe 11 august, de la ora 9.00, 20 de copii din oraș au ales cu bucurie să participe la acest atelier, organizat, așa cum vă arătam mai sus, în grădinița primitoare din Studio, Buftea. Pe tot parcursul derulării activității le-au fost alături voluntarii Crucii Roșii Ilfov, Dana și Bogdan, însoțiți de directorul general al organizației, Nicu Mihalache. Aceștia le-au
oferit copiilor informații importante despre igienă, siguranță și primul ajutor. Și, tot pentru bucuria copiilor, au venit la ”Atelierul de prăjiturit” Ioana și Cătălin, campioni naționali la dans sportiv, care au oferit micilor cofetari, prima lor lecție de salsa. Și, cum altfel?… Copiilor li s-au oferit daruri, toți cei implicați în organizarea atelierului participând cu câte ceva.

Ce s-a ”prăjiturit”?

Începând cu povestea brioșelor, a tartelor, a ingredientelor cântărite cu mare precizie de micuții cofetari, de la grame, sute de grame, mililitri și litri, solide sau lichide, până la ingredientul special – dragostea, totul a fost pregătit cu atenție și savurat, la final, bucățică cu bucățică. Și nici nu a fost mult dulce – doar 150 de brioșe cu ciocolată, nucă, banane sau
fructe de pădure, 80 de mini tarte cu fructe de pădure și o delicioasă cremă de vanilie…
”Ador să fiu în preajma copiilor, iar ziua de azi este o confirmare a faptului că totul este posibil. Copiii, deși sunt copii, în momentul în care știu că au o sarcină de îndeplinit…pur și simplu se transformă în ”omuleți mari”, care își iau rolul cât se poate de în serios…Ar mai foarte multe de spus, dar mă rezum la a vă mulțumi vouă, minuni ale Dumnezeu, vouă, copiilor, pentru că ne ajutați să trăim și noi în lumea voastră de poveste, pură și inocentă, plină de iubire”, a declarat, la sfârșitul atelierului, Nadia Ghișe.

Partea a doua a ”Atelierului de prăjiturit” are loc pe 18 august, la Centrul de plasament ”Door”, din Mogoșoaia.
Pentru ambele ateliere, Aurelia Mircea, reprezentant Miras Internațional, a sponsorizat asociația prințeselor cu suma necesară pentru achiziționarea ustensilelor, ingredientele, consumabilelor etc.