De câteva zile, Daria Țună, eleva eminentă din comuna 1 Decembrie, diagnosticată cu o formă rară și agresivă de cancer, este internată într-o clinică din Turcia, unde este supusă unor investigații medicale suplimentare și este tratată corespunzător. Cel puțin, pentru moment, durerile i-au fost ameliorate, iar starea de sănătate pare să se îmbunătățească. Însă, fetița trebuie să ajungă la operație și tratament post-operator, într-o clinică din Germania.

Daria Maria Țună, fetița de nici 10 ani, din comuna 1 Decembrie, se simte mai bine. Fetița a ajuns, în cele din urmă, într-un spital din Turcia, unde este îngrijită cu o atenție deosebită de specialiștii centrului medical. După numai câteva zile de la internare, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit considerabil, dar lupta micuței cu temuta maladie, cancerul osos, este departe de a se încheia. Tumora este mare și are o evoluție galopantă, așa că, necesită intervenție chirurgicală. Din păcate, medicii de la clinica din Turcia îi aplică doar tratamentul medicamentos, nu o și operează. Când va fi externată, va trebui să ajungă urgent într-un spital din Germania, unde cadrele medicale sunt specializate pe intervenția în sarcomul Ewing/PNET, tipul de cancer de care suferă și îi pot reda sănătatea și șansa la o viață normală.

“Primisem acceptul clinicii din Germania pentru operație, însă, starea de sănătate a fetiței nu a permis deplasarea ca să mai ajungem cu ea acolo. De câteva zile, suntem cu ea la Clinica Anadolu, din Turcia, și deja se simte mai bine. Nu mai are dureri așa mari, a început să și mănânce. Totuși, după investigațiile și tratamentul de aici, va fi operată urgent în Germania”, ne-a spus Valentin Țună, tatăl fetiței.   

Cu puțin timp înainte de a ajunge în clinica din Turcia, aproape distrusă de durere, Nicoleta Țună, mama Dariei, ne-a explicat care este starea fetiței și ce șanse de supraviețuire are dacă este operată cât mai repede posibil, într-o clinică din străinătate.

“Tumora este mare. Are 6/5 cm, este avansată și are o localizare inoperabilă în România. Dacă va fi operată urgent în străinătate, sunt șanse de 60%-70% să rămână în viață. Trebuie scoasă o jumătate din osul bazinului și făcută o reconstrucție. Apoi, vor urma curele cu citostatice. Copilul are dureri mari, iar boala progresează. (…) Costurile operației și tratamentelor post-operatorii sunt extrem de costisitoare. Îi rugăm pe cei ce pot să ne sprijine, să o facă. Să ia legătura cu noi sau să doneze atât cât își permit. Orice ajutor, oricât de neînsemnat li s-ar părea, ar putea conta. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei ce vor să o ajute pe Daria, să fie sănătoși și să se poată bucura de viață!”, ne-a spus îndurerată, Nicoleta Țună, mama fetiței, înainte ca micuța să urmeze tratamentul în Turcia.

Viața Dariei costă peste 100.000 de euro

De altfel, părinții mulțu­mesc tuturor celor care sunt aproape de ei și de micuța lor, în această perioadă dificilă, și fac apel către toți cei ce pot să întindă o mână de ajutor copilei. Mai ales că, în ultimele zile petrecute în România, durerile groaznice au țintuit-o pe micuță în patul casei părintești. Iar boala avea o evoluție galopantă, trăind fiecare clipă ca pe un coșmar fără sfârșit.

Iar operația și tratamentul de specialitate la clinica din Germania, unde activează unii dintre cei mai iscusiți specialiști în domeniu, ai lumii, depășesc cu mult posibilitățile lor financiare. Ei trebuie să strângă peste 100.000 de euro pentru operație și terapia de care va avea nevoie pe o perioadă de un an.

Și tu o poți ajuta pe Daria! Cum?

În aceste momente grele, micuța Daria Țună, are nevoie de noi toți. Chiar tu poți fi unul dintre cei carei salvează viața elevei eminente de la 1 Decembrie. Întinde-i o mână dacă îi înțelegi suferința! Trimite sms la numărul 8870 (disponibil în rețeaua Digi) sau la 8828 cu textul „Daria” (disponibil în Orange, Vodafone și Telekom), pentru a dona 10 lei. Sau, donează orice sumă îți permiți, într-unul din următoarele conturi:

RO29INGB0000999901325506 – cont deschis în lei, RO18INGB0000999904848938 – cont deschis în euro.

Ambele conturi sunt deschise pe numele tatălui fetiței, Valentin Țună. Pentru donații, poți contacta și părinții fetiței, la numărul de telefon 0722.151.615.