În cadrul porgramului „Săptămâna Prevenirii Criminalității” desfășurată în perioada 20-24 mai a.c., la nivel național, polițiștii Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Biroului Siguranță Școlară, ai Serviciului Rutier, împreună cu polițiști de la subunitățile din teritoriu, au organizat activități preventive în mai multe unități de învățământ din județul Ilfov.

Activitățile preventive s-au desfășurat pe diverse teme, în scopul atenționării și informării elevilor cu privire la riscurile la care se supun, prin încălcarea unor fapte penale sau contravenționale, cât și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele unui comportament infracțional.

Astfel, la cele 22 de activități preventive desfășurate pe 20 mai a.c., la mai multe unități de învățământ, polițiștii ilfoveni au abordat aspecte privind victimizarea minorilor, context în care au discutat cu cei mici, pe diferite teme pentru evitarea victimizării acestora, la activități participând peste 800 de elevi.

La data de 21 mai a.c., polițiștii ilfoveni au prevenit criminalitatea informatica, prin realizarea a 18 activități preventive, unde au participat peste 550 de beneficiari, atât în unitățile de învățământ, unde polițiștii ilfoveni au interacționat și discutat cu elevii despre siguranța lor pe internet si despre cât de important este să nu-și divulge datee cu caracter personal, cât și în comunitate, unde au distribuit flyere cu recomandări referitoare la prevenirea fraudelor informatice, ce au ca mod de operare investițiile în acțiuni/ criptomonede;

Ziua de 22 mai a.c., a fost dedicată temei privind prevenirea violenței domestice, context în care au fost realizate 18 activități informativ preventive, unde s-au distribuit broșuri cu informații despre aplicatia Bright Sky unui numar de 500 de persoane.

Pe 23 mai a.c., politiștii ilfoveni au desfășurat 16 activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, abordând 2 direcții de acțiune: prevenirea furturilor din locuințe și prevenirea furturilor din societăti comerciale. Astfel au informat peste 560 de persoane, oferind totodată broșuri cu recomandări.

Iar în ziua de 24 mai a.c, polițiștii ilfoveni au realizat mai multe activități informative, una dintre ele fiind desfășurată la o școală din Voluntari, unde au abordat tema dispariției minorilor și plecările voluntare ale minorilor.