Ionuț Chirilă nu a avut viață lungă la Concordia Chiajna, așa cum nu a avut niciodată la vreuna dintre (puținele) echipe de prim eșalon pe care le-a antrenat. Demis, el a fost schimbat cu Marius Șumudică.

Ultimul egal, 1-1 acasă, cu U Cluj – un rezultat care putea fi și mai catastrofal dacă Onduku nu salva un punct – i-a fost fatal lui Ionuț Chirilă. Tehnicianul care mai mult vorbește decât face și care, probabil, s-ar angaja mai bine la un departament de marketing decât ca antrenor, este foc și pară după schimbare și chiar începe să țeasă scenarii fantasmagorice. „Am rămas să construiesc cu jucătorii tineri pe care i-am găsit acolo, am făcut o echipă frumoasă cu șapte jucători titulari sub 22 de ani. Aveam un parcurs frumos. Nu mi s-a spus nimic când am fost dat afară, eu cred că sunt foarte multe substraturi aici. Am fost scos din cauza mai multor schimbări care au avut loc vizavi de veniri și plecări de antrenori de la alte echipe. Vreau să vă spun că e o decizie nedreaptă și injustă. Scoaterea mea de la Chiajna consider că a fost comandată. Nu am avut nicio discuţie cu Minea, eu știu că mi-am făcut treaba cu profesionalism și seriozitate, am făcut o echipă frumoasă pentru fotbalul românesc. Consider că mi s-a furat această muncă pe care o puteam duce la bun sfârșit“, a declarat Chirilă la televiziunea sport.ro. „Dacă voi fi lăsat să antrenez în fotbalul românesc, cum nu am fost lăsat în ultimii 10 ani, probabil că voi avea variante. Cred că experienţa și profesionalismul meu de a construi în fotbalul românesc cu foarte puţini bani, sau aproape deloc, este interesantă pentru foarte mulţi proprietari de cluburi din România“.

A șaptea echipă în patru sezoane

În vârstă de 44 de ani, Marius Șumudică a fost numit la conducerea tehnică a echipei din Chiajna, înlocuindu-l pe Ionuţ Chirilă, care a fost demis miercuri. „Tot timpul eu am fost omul provocărilor, așa că nu mi-a fost teamă, mai ales că văd ceea ce am găsit la Chiajna“, a declarat fostul rapidist. „Vreau să vă spun că am rămas profund încântat de tot ceea ce înseamnă condiţii, infrastructură și ceea ce înseamna condiţii de pregătire. Sunt niște condiţii extraordinare, ce a putut să facă omul ăsta (n.r. primarul Mircea Minea) acolo este ceva incredibil, vreo 6-7 terenuri de antrenament, toate condiţiile de recuperare, două hoteluri, deci condiţii extraordinare din toate punctele de vedere“, a spus Șumudică.

Fost cunoscut jucător la Rapid, Marius Șumudică a antrenat pe prima scenă, în numai patru sezoane, șase echipe: Gloria Bistriţa, Rapid, Astra, FC Brașov, FC Vaslui și U Cluj.

Nicolae Badea ar urma să devină, conform site-ului condus de Dumitru Dragomir (oracoluldinbalcesti.ro), noul finanțator al Concordiei Chiajna. Sursa citată scrie că omul de afaceri a fost văzut în urmă cu câteva zile alături de Mircea Minea, primarul Chiajnei și președintele clubului Concordia, pe când inspectau stadionul echipei. 

Rezultatele etapei a XXII-a:

FC Brașov-Oţelul 1-3, FC Botoșani-Poli Timișoara 1-0, Concordia Chiajna-U Cluj 1-1 (Onduku ‚74 / Lemnaru ‚13), CFR Cluj-Steaua 0-1, Gaz Metan-Viitorul 4-0, Ceahlăul-Petrolul 0-0, Săgeata Năvodari-FC Vaslui 0-1, Astra Giurgiu-Pandurii 2-0, Dinamo-Corona Brașov 1-0