Școala Americană Internațională din București (AISB) demarează o nouă ediție a competiției burselor, ocazie cu care elevii eminenți, de la orice școală din România, care sunt interesați de o educație internațională, pot aplica pentru înscrierea în programul instituției de învățământ.

Programul de burse AISB va fi lansat în data de 13 februarie. Vor fi acordate trei burse integrale, începând cu anul școlar 2017-2018, până la absolvirea liceului, disponibile elevilor din clasele a opta și a noua.

Bursele AISB acoperă taxele pentru toţi anii de studiu, accesul la manuale și alte obiecte de studiu, transportul zilnic de acasă la școală și retur, deplasările de studiu organizate cu AISB, masa de prânz, turnee sportive școlare și un laptop pentru uz școlar.

Obiectivul programului de burse AISB este să ofere elevilor de orice naționalitate, care dovedesc capacități intelectuale deosebite, dar nu se pot înscrie la programul de studiu AISB din cauza posibilităților financiare limitate, accesul la o educație internațională.

Încă de la începutul programului, în 1999, AISB a oferit burse pentru 35 de elevi din România. O mare parte dintre bursierii AISB au studiat sau studiază în străinătate, sunt angajați în companii multinaționale, unii chiar revenind la Școala Americană pentru a lucra.

În sprijinul programului de burse, Școala Americană Internațională de la București va organiza în data de 13 februarie Ziua Porților Deschise Bursierilor, unde sunt invitați părinții și elevii interesaţi de programul AISB. Astfel, vor putea afla mai multe informații despre învățământul în cadrul AISB și vor vizita campusul școlii.

Accesul în campus pentru a participa la Ziua Porților Deschise se face exclusiv după o înregistrare prealabilă și prin prezentarea de acte de identitate la intrare. Pentru înregistrare se va contacta recepția școlii, la robretin@aisb.ro.

Indiferent dacă au participat sau nu la Ziua Porților Deschise, elevii se pot înscrie la examinarea preliminară care va avea loc pe 4 martie, la ora 8:30, şi va consta în teste la Limba Engleză, Matematică și teste Non-Verbale. Și pentru accesul la aceste examene este obligatorie înregistrarea prealabilă la robretin@aisb.ro și prezentarea actelor de identitate.

Zece elevi selectați după prima examinare vor fi invitați să depună dosarul de înscriere și să susțină un examen mai complex pe data de 25 martie.

American International School of Bucharest este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București, înființată în 1962 de către Ambasada Statelor Unite, și rezidentă, în prezent, în campusul construit în 2001, pe o suprafață de 10 hectare.