Șeful Poliţiei orașului Pantelimon, Alexandru-Adrian Șovar, este cercetat, sub control judiciar, pentru mită și furt calificat, după ce a primit 600 de dolari de la un șofer prins băut la volan și i-a luat ceasul unui subaltern căruia îi dăduse 300 de dolari pentru a-l ajuta pe acesta.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) susţine că ”există date și aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia inculpatul Șovar Alexandru-Adrian a primit, în luna iulie 2013, 600 de dolari US de la o persoană care era cercetată penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice”. Banii au fost primiţi pentru ca șeful Poliţiei Pantelimon, din Ilfov, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal, susţin anchetatorii.

Ulterior, tot în iulie 2013, Șovar, în sediul Poliţiei Pantelimon, i-a dat 300 de dolari unui subofiţer din subordine, pentru a-l ajuta pe șoferul prins băut la volan.

Anul acesta, pe 14 mai, șeful Poliţiei Pantelimon, în timpul unui dialog înregistrat ambiental, a luat ceasul de mână al subalternului – denunţător în această cauză – și a refuzat să-l restituie.

Procurorii precizează că, în cazul lui Șovar, dacă acesta încalcă obligaţiile ce îi revin în cadrul controlului judiciar, această măsură se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.