De unde știm că organismul nostru are nevoie de o revitalizare? Oboseala cronică, apatia, scăderea capacității de concentrare și memorare, durerile de cap, insomnia, crampele abdominale, balonările, constipația sau diareea, creșterea în greutate, imunitatea scăzută, transpirația abundentă și urât mirositoare sunt principalele semnale prin care el singur ne anunță că trebuie purificat.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 484, ediția print

În perioada de refacere după mesele copioase de Sărbători, contează mai mult ce mâncăm decât cât mâncăm. De aceea, este bine să alegem alimente cât mai puțin procesate și fără adaos de coloranți, conservanți sau alți aditivi.

Sunt indicate…

- nucile, semințele și alunele neprăjite, orezul brun, mierea de albine, câte 1-2 lingurițe pe zi, în loc de zahăr;

- uleiul de măsline presat la rece este ideal pentru prepararea salatelor;

- iaurtul bio, brânza de vaci, sana sau chefirul (care nu conțin E-uri) au efecte benefice;

- apa consumată trebuie să fie plată sau filtrată, pentru a stimula eliminarea toxinelor prin urină. Apa de la robinet nu este recomandată, fiind tratată cu clor și alte substanțe chimice, iar apa minerală favorizează balonarea.

Sunt interzise…

- prăjelile;

- alimentele conservate;

- afumăturile;

- mezelurile;

- zahărul alb și dulciurile (napolitane, biscuiți, prăjituri, bomboane etc.);

- pâinea albă, pastele și produsele de panificație pe bază de făină albă;

- orice aliment care conține coloranți, conservanți și alți aditivi (E-uri);

- sarea de bucătărie;

- uleiul rafinat;

- băuturile răcoritoare sintetice (natural este doar sucul din fructe proaspăt stoarse);

- cafeaua, alcoolul și tutunul.

Efectele purificării

- ten mai curat și mai luminos;

- mai multă energie;

- îmbunătățirea digestiei și reglarea tranzitului intestinal;

- creșterea rezistenței sistemului imunitar;

- tonus fizic și psihic mult mai bun;

- slăbit mult mai ușor decât înainte, pentru că un organism detoxifiat arde mai eficient depozitele de grăsime.