Respect Protopopiatul Ilfov Nord!

Deși s-a aruncat cu noroi în slujitorii Bisericii Ortodoxe Române, speculându-se chiar că preoții au rămas nepăsători în fața tragediei care a îndoliat o țară întreagă în seara zilei de 30 octombrie, când zeci de tineri au murit în incendiul din Clubul Colectiv, în realitate, drama tinerilor arși de vii în clubul groazei, a frânt inimile clericilor din Ilfov.  

În timp ce instituțiile și autoritățile arborau drapelul național în bernă, după cea mai gravă tragedie petrecută în ultimii ani în România, iar zeci de mii de oameni își strigau în stradă nemulțumirea față de starea jalnică a țării, preoții ilfoveni făceau slujbe de pomenire a victimelor incendiului din București. De când au primit cumplita veste, zile în șir, nu au contenit să-i pomenească în rânduielile bisericești și să rostească rugăciuni pentru odihna sufletelor celor ce s‑au stins în vâlvătaiele focului stârnit în vinerea neagră. Ca niște adevărați părinți spirituali, slujitorii Domnului s-au rugat cu inimile, în tihnă, pentru alinarea durerilor celor mulți și îndurerați. Zile la rând, au rostit rugăciuni pentru însănătoșirea răniților, pentru răbdarea, puterea, pacea și liniștea sufletească a familiilor care, împietrite de durere, abia mai pot să-și plângă copiii cu lacrimi fierbinți. Și asta, fără să se laude cu faptele lor bune și demne de toată vrednicia, după cum îndeamnă credința creștină.    

 

Când duhovnicii devin îngerii salvatori 

Prin puterea iubirii aproapelui, în dimineața zilei de joi, 5 noiembrie, zeci de preoți din Protopopiatul Ilfov Nord, în frunte cu preotul Protopop Cristian Burcea, au mai îndeplinit o misiune sufletească. Au făcut un gest prin care pot dărui viață tinerilor scăpați din infern, ce se zbat să învingă moartea, pe un pat de spital. Îmbrăcați în veșmintele clericale, dis-de-dimineață, slujitorii bisericilor din zona de nord a Ilfovului au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din București, și au donat sânge. Au dat atâtea picături de sânge cât a fost posibil, pentru viața aproapelui. 

“Ne aflăm astăzi la Centrul de Hematologie București pentru a continua activitățile de donare de sânge, în cadrul celei de-a noua campanii. Bineînțeles, și de data aceasta, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a îngrijit, prin Părintele Ahimandrit Ciprian și prin voluntarii prevenției care sunt și astăzi aici, ca lucrurile să decurgă foarte bine. Întâmplător, dar adevărat, încăperea în care ne aflăm este nou renovată și dotată cu scaune speciale pentru donatorii de sânge, toate aceste cheltuieli fiind făcute sub oblăduirea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru. Activitățile desfășurate pentru ca recoltările de sânge să se desfășoare în bune condiții sunt secundate de către membrii voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. În cursul zilei de astăzi, pe lângă cetățenii care s-au prezentat din propria inițiativă să doneze sânge, a fost și un grup organizat, format din aproximativ 60 de prelați. Sunt preoți din mai multe protopopiate de pe raza București-Ilfov. Aceștia s‑au ancorat la acțiunea generală de donare de sânge, pentru a ajuta persoanele care au avut de suferit în urma tragicului eveniment de la Clubul Colectiv”, ne-a explicat Florin Ionescu, voluntar la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, al cărui duhovnic este Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul campaniei “Dăruiește viață. Vino să donezi sânge”, program desfășurat în toată țara, de mai bine de doi ani.

Exemplul preoților ilfoveni l-au urmat și credincioșii locului. Zeci de credincioși afumățeni, în frunte cu primarul Gabriel Dumănică, s-au alăturat duhovnicilor și au donat și ei sânge pentru salvarea tinerilor arși în Colectiv. “Este o acțiune organizată de Protoieria Ilfov Nord, mai exact de preotul Protopop Cristian Burcea, împreună cu parohul Bisericii Afumați II, din comuna Afumați, preotul Ionică Florin și cu cetățeni ai comunei Afumați. Sunt cam 40 de persoane care au venit azi aici, la Centrul de Transfuzii, pentru a dona sânge în sprijinul victimelor incendiului care a adus această tragedie națională ce depășește chiar și granițele României și are un impact emoțional în întreaga lume. Prin acest gest pe care l-am făcut din suflet, am vrut să fim și noi alături de tinerii în suferință. Suntem voluntari ai comunei Afumați, enoriași ai bisericii. Sperăm ca, în perioada următoare, să mai facem o astfel de campanie de donare de sânge. Suntem aici de la ora 10.00 și stăm cât este nevoie ca să donăm toți. Apoi, mergem cu toții la locul tragediei, la altarul din fața clubului, ca să punem flori și să aprindem o lumânare în memoria victimelor”, ne-a spus Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați.        

 

Sângele înseamnă viață

Preoții și credincioșii care s-au solidarizat cu victimele incendiului din clubul bucureștean îndeamnă creștinii de pretutindeni să meargă la centrele medicale specializate să doneze sânge. Sângele înseamnă viață!