În perioada 9 – 13 mai a.c., în baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, polițiștii ilfoveni au infensificat acţiunile destinate asigurării unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Concret, polițiștii care se ocupă de prevenirea criminalității, cei de la Ordine publică, de la Rutieră și Economic – au fost prezenți în şcolile din Ilfov, dar și în zonele adiacente acestora, în intervalele orare în care copiii intrau sau ieșeau de la cursuri.

Acțiunile polițiștilor au fost structurate pe trei paliere: prevenirea, prin acţiuni educative; verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile școlare, în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 și acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin ”112” şi combaterea absenteismului şcolar).

În zonele din apropierea școlilor, polițiștii care se ocupă cu investigarea fraudelor au efectuat verficări la societăți economice. Și au fost găsite unele nereguli, cazuri în care s-au aplicat sancțiuni contravenționale.

 

Având în vedere că siguranţa în şcoli reprezintă una dintre priorităţile Poliţiei, şi în zilele următoare, poliţiştii ilfoveni anunță că vor continua acest gen de activităţi.