OHT Medical Center, din Tâncăbești…

Obezii, cardiovascularii și toți cei care au trecut prin infecția cu noul coronavirus sunt tratați aici, printr-o ­asociere de terapii clasice și complementare printre care oxigenoterapia hiperbară și terapia cu oxigen-ozon    

Terapiile se asociază în funcție de nevoile pacientului și se aplică după protocoale standardizate la nivel internațional

Noile terapii folosesc elemente naturale care nu au reacții adverse atunci când indicațiile medicale sunt corect stabilite

Comuna Snagov se poate mândri cu una dintre unitățile medicale private de vârf. OHT Medical Center, de la Tâncăbești, este poate cel mai bun centru medical de recuperare din regiunea București-Ilfov. O echipă medicală multidisciplinară, pregătită în marile centre universitare din țară și din străinătate oferă servicii personalizate, de cea mai înaltă calitate. Aparatura medicală folosită este nouă și modernă, de ultimă generație, utilizată cu succes în statele occidentale. 

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 547

Tâncăbeștiul are o ba­ză de recuperare medicală la standarde internaționale. Mulți și-au început a doua viață după tratamentele și ședințele de recuperare de care au beneficiat aici. Asta se datorează faptului că personalul medical are o experiență bogată, este înțelegător și mereu aproape de pacienți. Iar aparatura ultra modernă utilizată îi ajută să beneficieze de cele mai noi metode de tratament, programele fiind aplicate pentru o gamă largă de afecțiuni. Dr. Elena Păcuraru, directorul medical al centrului ne explică, în cele ce urmează, cum a ajuns o clinică cu o istorie atât de scurtă, să aibă rezultate meritorii, asigurându-le pacienților investigații amănunțite și tratamente noi care îi pun pe picioare atunci când nu mai cred că vor merge vreodată. 

„Deși a început ca o clinică de recuperare în sensul clasic al accepțiunii, în foarte scurt timp am reușit să dezvoltăm această clinică făcând un efort uman și financiar considerabil astfel încât, în acest moment putem să spunem că este o clinică care a dezvoltat protocoale terapeutice în recuperarea medicală, de secol XXI, prin asocierea la recuperarea medicală clasică, adică ceea ce presupune fizioterapie, kinetoterapie, masaj, terapii complementare tradiționale, acupunctură. Ceea ce am adus ca vârf de lance în terapiile noastre sunt terapiile celulare și anume oxigenoterapia hiperbară, oxigen-ozonoterapia și injectările intraarticulare cu plasmă îmbogățită în trombocite”, ne-a spus dr. Elena Păcuraru. 

Pacienții sunt evaluați de către o echipă de specialiști multidisciplinară

OHT Medical Center oferă condiții igienico-sanitare și de tratament foarte bune. Și nu numai. Cadrele medicale vorbesc și se comportă frumos cu pacienții, ceea ce îmbunătățește considerabil starea de spirit și dorința de însănătoșire a acestora și se poate observa în rezultatul terapeutic. În plus, pacienților li se fac teste de maximă precizie și acuratețe și ulterior sunt tratați în funcție de toate afecțiunile existente. „Putem să ne mândrim cu faptul că suntem singura clinică de recuperare medicală din zona noastră, București-Ilfov, care la acest moment a reușit să aducă sub același acoperiș toate aceste terapii într-o formă integrată. Noi am dezvoltat pe baza acestei dotări și a protocoalelor terapeutice așa numitul concept de medicină de recuperare integrativă în care pacientul este evaluat de o echipă medicală; nu numai de către medicul de recuperare medicală ci și de un medic internist. Uneori este nevoie de cardiolog și inculsiv pe kinetoterapeuți îi aducem în echipa inițială de evaluare a pacientului și împreună, după evaluarea acestuia, stabilim ce intervenție i se potrivește. Terapiile nu sunt standardizate la nivel global, sunt individualizate pe necesitățile pacientului. Pe de altă parte, dacă vă îngrijorează faptul că am adus în clinică terapii noi, aceste terapii celulare despre care multă lume nu știe încă (și încercăm acum să le popularizăm pentru că sunt terapii care practic folosesc elementele naturale pe care corpul nostru le acceptă, sunt terapii care nu lasă în urmă reacții adverse, sunt terapiile care folosesc oxigen) ținem să precizăm că noi aplicăm aceste terapii după protocoale internaționale standardizate. Sunt protocoale terapeutice pe afecțiuni, care se aplică în toate clinicile din lume care utilizează aceste terapii. Sunt protocoale medicale validate de foruri internaționale. Nu facem nimic deosebit în acest sens. Ceea ce este deosebit este asocierea lor. Ele se asociază strict în funcție de nevoile fiecărui pacient. A fost și un efort uman. Țin să precizez că acest efort uman, aceste terapii noi nu sunt ușor de abordat, de învățat. A presupus un efort de învățare practică pentru a le putea utiliza în siguranță pe pacienții noștri în clinică”, ne-a mai spus dr. Păcuraru. 

Tratamente demne de secolul XXI, pentru o gamă vastă de patologii

“Totul s-a făcut într-un timp scurt astfel încât în momentul acesta putem oferi pacienților noștri terapii complexe și îngrijire de cea mai înaltă calitate, îngrijire pentru secolul XXI. Patologiile, deoarece nu folosim numai recuperarea medicală clasică, s-au diversificat foarte mult și avem marele noroc că, pe lângă nucleul medical de elită avem un nucleu de terapeuți de elită. Nu știu câte clinici se pot mândri cu kinetoterapeuți cu doctorat în medicină. Noi avem kinetoterapeuți cu doctorat în medicină și kinetoterapeuți cu multiple specializări astfel încât, pe lângă abordarea clasică a pacientului cu afectare degenerativă vertebro articulară, putem aborda în siguranță și competent recuperarea pacientului neurologic, recuperarea pacientului cardiovascular, recuperarea obezului. Punem accent pe recuperarea pacientului cu boală pulmonară cronică și, în acest context avem experiență în recuperarea pacienților post ­COVID-19. Avem protocoale terapeutice pentru diferite sechele care rezidă în urma trecerii prin infecția COVID-19. Nu sunt numai sechele respiratorii, sunt și sechele neuro psihice și sechele metabolice, sunt și sechele hepatice. Evaluarea pacienților este complexă, astfel încât, putem să facem protocoale terapeutice complexe și strict adaptate nevoilor pacienților”, a  adăugat directorul medical.

La OHT se face inclusiv prevenție, cu succes  

Mergând pe principiul “este mult mai ușor să previi decât să tratezi”, specialiștii OHT Medical Center au dezvoltate o serie de programe de prevenție a bolilor grave, care pot pune viața în pericol. Aici, oricine poate învăța să mănânce și să aibă un stil de viață sănătos. “Pentru că nu ne limităm numai la a trata, pentru noi, prevenția este un obiectiv. Evident că ne-am axat și pe programele de prevenție astfel încât ne ocupăm de exemplu și de sportivi, să nu le spunem pacienți pentru că până la urmă nu sunt pacienți, sunt doar oameni care sunt sănătoși și își doresc să rămână sănătoși și uneori ai această dorință dar nu știi, nu ai know how-ul de a o duce la îndeplinire). Noi avem un colectiv care se ocupă de prevenție. Kinetoterapeuții sunt foarte implicați în aceste segmente terapeutice și avem rezultate foarte frumoase și-n programele de scădere ponderală, și în tratarea insomniilor, și în tratarea sindromului de oboseală cronică, și în tratarea sindroamelor de suprasolicitare. Terapiile vizează și prevenția. Este mult mai ușor să previi decât să vindeci. Suntem pregătiți pentru orice pacient care ne trece pragul”, ne-a mai spus dr. Elena Păcuraru, directorul medical al OHT Medical Center. 

Terapiile accesibile pacienților

Recuperare medicală clasică: 

Kinetoterapie, Electroterapie, Masaj,

Elongație vertebrală.

Oxigenare hiperbară,

Oxigen-Ozonoterapie,

Terapie PRP articulară (plasma îmbogățită în trombocite),

Acupunctură,

Medicină internă, 

Cardiologie, 

Nutriție și stil de viață, 

Endocrinologie, 

Ecografie abdominală, 

Ecografie tiroidiană, 

Ecocardiografie generală și specială, 

Ecografie doppler vasculară,

Estetică facială non chirurgicală, 

Recuperare post COVID-19.

Cum se ajunge la OHT Medical Center

Centrul medical este situat pe strada Mihai Eminescu nr. 10, în satul Tâncăbești,  comuna Snagov. Pentru programări și informații suplimentare privind accesul la terapiile oferite de specialiștii centrului, cei interesați pot accesa site-ul WWW.OHT.RO, pagina de facebook OHT MEDICAL CENTER sau pot discuta direct cu reprezentanții centrului medical, sunând la 0757.74.57.61 sau la 0766.69.28.59.