”Am început livrarea cu Suceava și am continuat cu spitale din Târgu Lăpuș, Baia Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Cluj, Șimleu Silvaniei, Zalău, Dolj, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara, Arad, Satu Mare, Oradea, Vrancea, Botoșani. Pentru zilele următoare am confirmat livrarea de măști și combinezoane de protecție, în continuare, către unități medicale din Satu Mare, Oradea, Bistrița, Mureș, Cluj, Vrancea și județul Timiș.

Echipamentele de protecție produse de Taparo vor fi distribuite întâi spitalelor și unităților medicale, apoi în farmacii și instituții și apoi retailerilor”, au anunțat reprezentanții grupului.

Ioan Filip, administrator Grupul TAPARO a declarat: ”Suntem onorați să fim de folos țării noastre, în cel mai greu moment prin care trece în istoria recentă. Iar faptul că am început producția de echipamente de protecție, măști și combinezoane, atât de necesare astăzi României și românilor, este o provocare majoră pe care ne-o asumăm. Suntem complet dedicați acestui proiect. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru punerea în funcțiunea a următoarelor linii de fabricație, pentru a crește capacitatea și a ne asigura că fluxul de producție se desfășoară în condiții optime. Mulțumim, Guvernul României și tuturor celor care și-au dedicat timp și energie pentru ca România să reia urgent producția strategică: Ludovic Orban, Prim-ministrul României, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor Publice, Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor, Roxana Stroe, președinte Agenția Națională a Medicamentului și tuturor celor care au ajutat cu know-how, cu informații și relații utile.”