O nouă sală de operație funcționează, începând de săptămâna trecută, la Spitalul Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino”, din București. Blocul operator este dotat cu aparatură medicală ultramodernă, necesară pentru îngrijirea nou-născuților.

 

Aceasta este, de fapt, una dintre cele patru săli de operație care alcătuiesc secția de Chirurgie Generală a spitalului. Noua sală a fost complet reabilitată în urma unei donații în valoare de 400.000 de euro, făcute de Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Din acești bani, secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuților.

Vor fi reabilitate și celelalte trei săli

„Aparatura din blocul operator al secției de Chirurgie este de ultimă generație și a fost achiziționată din fondurile Primăriei Municipiului București. Din această săptămână, medicii sunt pregătiți să opereze în condiții moderne. Celelalte trei săli de operație din secția de Chirurgie generală vor fi reabilitate și ele în perioada următoare. În acest sens, Consiliul General al Municipiului București, prin ASSMB, a alocat în 2017 un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate. Donația de la Spitalul Clinic „Dr. Ioan Cantacuzino” a fost realizată prin intermediul domnului Ion Balș, executorul testamentar al doamnei Sanda Cârciog-Rizescu”, explică reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în subordinea căreia funcționează Spitalul Cantacuzino.

Spitalul face și internări de o zi

Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” dispune de 341 de paturi pentru spitalizarea continuă și 12 paturi pentru spitalizarea de zi distribuite în secții ce acoperă o gamă largă de specialități: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, reu­matologie, chirurgie ge­­nerală, chirurgie reparatorie a piciorului diabetic, anestezie, terapie intensivă, obstetrică-ginecologie, neonatologie gata să acorde asistență tuturor celor ce au nevoie. Unitatea sanitară mai deține o serie de compartimente, servicii și cabinete, după cum urmează: compartiment de imagistică medicală (radiologie), compartiment explorări funcționale, compartiment recuperare (medicină fizică și balneologie), unitate de transfuzie sanguină, cabinet osteodensitometrie, serviciul de anatomie patologică. Pe lângă acestea, spitalul are și un ambulatoriu.