Ziua de 23 decembrie a marcat, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, comemorarea  celor 40 de tineri ai Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina şi a celor 8 civili care au căzut acolo, în data de 23 decembrie 1989. Aceştia au fost  consideraţi terorişti, după ce fuseseră chemaţi să întărească apărarea aeroportului.

Slujbă religioasă şi depuneri de coroane

La Monumentul Eroilor Jandarmi, de la Aeroportul Otopeni, ceremonia de comemorare a demarat cu intonarea Imnului Naţional, în prezenţa familiilor celor care nu mai sunt şi a reprezentanţilor Jandarmeriei Române. După momentul de reculegere, un sobor de preoţi, din care au făcut parte părintele Irineu Dogaru, preotul Bogdan Nastasiu, de la Capela «Sf. Ilie Tesviteanul» a Aeroportului, preotul militar Alexandru Morariu, din cadrul Secţiei Asistenţă Religioasă din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi preotul militar Tudor Liviu, de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, de la Baza de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române.

A urmat depunerea coroanelor din partea instituţiilor statului şi, printre cei prezenţi, l-am recunoscut pe recent numitul consilier prezidenţial Dan Mihalache, care a depus o coroană din partea Preşedinţiei României. Apoi, au mai fost depuse coroane din partea Senatului, a Camerei Deputaţilor, a revoluţionarilor şi a veteranilor de război.

Defilare cu Garda de Onoare 

Momentul de comemorare s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, în acordurile ritmate ale fanfarei Jandarmeriei, prilej de a admira rezultatul lungilor ore de exerciţii şi repetiţii.