Se prefigurează Cosa Nostra de Buftea, cu Don Nelu,  Capo di Tutti Capi deasupra La Famiglia şarlatanilor şi  impostorilor din urbe. Bufteni, treziți-vă!
Deasupra tuturor stă, bineînţeles, Ion Stoica, sau Doñ Nelu, care şi-a creat o adevărată “Famiglia” peste care doreşte să guverneze ca un adevărat „Capo di tutti capi”. Este interesant cum trei dintre ei sunt şi în realitate în familie, iar un al patrulea este în strânse legături cu aceasta. Se concretizează aşadar, ceea ce Doñ Nelu şi-a dorit dintotdeauna să conducă: o famiglia în care toţi să voteze la unison, după voia sa.
Şi mai interesant este poziţionarea pe flyer a lui Doñ Nelu, faţă de “echipa” sa, la fel cum a stat timp de patru ani faţă de electoratul său şi faţă de toţi cetăţenii ora-şului Buftea: CU SPATELE.
1. Primul şi cel mai important, omul de bază în echipa Ion Stoica este un infractor de drept comun, cu mai multe condămnari pentru escrocherie,  tâlhărie, furt, este Fedorca Octavian – dispărut de 15 ani din Buftea, întors ca să faca o şpăguţă alături de cumnaţii săi din echipa Stoica: Buşilă Cristinela şi Chelu Valentin, toţi aflaţi  la comanda lui Mihai Ghezea, acest mic Capo Bastone.
2. Buşilă Cristinela:  cumnata lui Fedorca Octavian şi a lui Vali Chelu – nu a muncit o zi în viaţa ei – în prezent manager la firma soţului.
3. Chelu Valentin – cumnat a lui Buşilă Cristinela şi a lui Octavian Fedorca – bişniţar mărunt şi “om bun la toate” ,implicat în mai multe  afaceri dubioase cu masini fu-rate împreuna cu Gigi Ursu, unde culmea, unul l-a denunţat pe celălalt, în timp ce Vali a returnat maşina sa, un BMW X5 cumpărat “la preţ redus”.
4. Cristea Adrian (Adi Oaie) are la bază afaceri dubioase cu carne de la ferma de porci Periş împreună cu Vali Chelu şi tatăl acestuia. Dintre realizări putem menţiona faptul că piaţa centrală din Buftea n-a mai intrat la timp în reabilitare şi reamenajare datorită faptului că îi strica mica afacere de tip carmangerie, pe care a stricat-o singur până la urmă. Nici de piaţă nu s-a mai ocupat nimeni, însă prin oraş se ştie că el este cel căruia Ion Stoica doreşte să-i încredinţeze destinele noii pieţe, în­tr un eventual nou mandat.
5. Neacşu Constantin – cel mai prost şi incapabil director de şcoală din istoria învăţământului – a fost demis şi înlocuit. N-a fost niciodată profesor, este de fapt mais-tru şcolar şi în timpul liber, instructor auto. În mandatul lui s au constatat o serie de nereguli, printre care şi nişte facturi de apă şi curent electric, atribuite şcolii, care s-ar justifica dacă ar fi ale întregului cartier. (Vom revenii cu detalii.)
6. Bârziloiu Iulian (Lulu) “Kară-te“ fără studii superioare, deşi aşa-l prezintă Stoica, are o firmă de pază unde el este şi manager şi angajat. Preocuparea de bază – filmele cu karate, idol personal, Chichicean. Fără foto solo pentru că nu contează în realitate.
7. Morăraş Cătălin – prea mic pentru un razboi aşa mare. Băgat pe listă ca umplutură, fost ospătar, de mai bine de 10 ani şomer pentru că în zonă nu-l mai angajea-ză nimeni. Se ştie că pe unde a fost angajat a lăsat “curat” în urma lui. Atât de neinteresant încât nici măcar Stoica nu ne pune la dispoziţie o poză solo a viitorului “consigliere”.
8. Dorobanţu Radu (Bizu) jurist… cu titulatura, se ocupa mai mult de înfiinţare firme (S.R.L – uri). Un frustrat… nu a avut jucării când a fost mic iar acum încearcă să recupereze.
9. Fera Păstorel – UN DOMN – care nu-şi cunoaşte colegii de partid. Păcat!… un bun profesionist, un om de valoare, care nu realizează că stă la aceeaşi masă cu in-fractori mărunţi. Treziţi-vă!
10. Stoiculeţ Lucian – 45 de ani, laborant. Prestează în “laboratoarele” Buftea, unde “mixează”, cu informaţii false şi stoi­calioniste, minţile credulilor din oraş. Aface-rile pe care le învârteşte sunt la fel de dubioase, cel mai important obiect de activitate fiind sămsăreala cu maşini second-hand pe care le cumpără ieftin şi le vinde la preţ de maşină “ca nouă”. Din când în când mai vinde şi câte un scuter second-hand despre a cărui provenienţă e mai bine să nu întrebaţi.
La “echipa de succes” a lui Don Nelu se mai adaugă două doamne “profesor”, în realitate una fiind educatoare şi cealaltă învăţătoare, dar cum Stoica este “om poli-tic” şi lor li se poate umfla CV-ul pentru manipularea unui electorat credul.
Don Nelu îşi prezintă echipa ca fiind una tânără, deşi media de vârstă este undeva în jurul a 55 de ani, dar după “tinereii” de la PRM, este un adevărat pas înainte.
Concluzia este una singură: Don Nelu (Ion Stoica), propune la conducerea oraşului o şleahtă de impostori şi infractori, alături de care speră să jecmănească încă pa-tru ani acest oraş. Buftenilor  le revine sarcina de a amenda această adunătură conştientizând că orice vot contează şi că o “echipă” de laboranţi, bişniţari, specu-lanţi,infractori şi impostori cu studii superioare inexistente, alcătuită ca o Famiglia de tip Cosa Nostra, nu poate conduce acest oraş decât către un dezastru implacabil.