În tabloul pastelat și multicolor al toamnei, Casa de cultură ”Doamna Chiajna” din localitatea cu același nume l-a avut duminică pe scenă pe inegalabilul actor Horațiu Mălăele, în cadrul spectacolului ”Sunt un orb”. Înaintea începerii spectacolului primarul localității, Mircea Minea, a subliniat încă o dată că la Casa de cultură ”Doamna Chiajna” au loc evenimente de calitate, apreciate și așteptate de public și a urat celor prezenți să aibă parte de o seară relaxantă.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 675, ediția print

Ion Caramitru afirma în urmă cu ceva timp despre Horațiu Mălăele că este: ”probabil cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani”, iar de la această afirmație au trecut mai bine de 10 ani. Așadar, 30 de ani în care actorul Horațiu Mălăele se află într-o perpetuă căutare și, de aceea, niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu este similară cu precedenta. 

Duminică seară, la Chiajna, reprezentația artistului a fost precedată de un moment de improvizație realizat chiar de fiul acestuia, Bogdan Mălăele. Acesta a vorbit amuzat despre faptul că, în tinerețe, cei din jurul său, care aflau că este fiul actorului, imediat vorbeau frumos în legătură cu acest lucru – ”ce era bun era ”datorită” tatălui, iar ce era rău este ”din cauza” mamei”, a fost o replică care a stârnit amuzamentul publicului, urmată de remarca că acesta a sesizat exprimarea gramaticală corectă, așadar, vorbim despre un public deștept! Iar poantele au continuat cu finețe, până ce locul lui Bogdan a fost luat de Horațiu Mălăele. Valorosul artist a confirmat, încă o dată, cele scrise mai sus, în cadrul spectacolului deslușind cu naturalețe, în stilul propriu, diverși poeți, nelipsind publicul de momentele specifice de improvizație, pline de umor, care reprezintă deliciul aparițiilor seniorului Mălăele. 

Așadar s-a râs mult, s-a lăcrimat, doar s-a surâs discret sau chiar s-a rânjit sarcastic – toate fiind parte ale unui mare act de creație de care s-au bucurat toți cei prezenți. În rândurile din sală i-am remarcat discret pe Teodor Meleșcanu și pe Angela Similea, care s-au bucurat de spectacol. Iar un alt amănunt foarte important este acela că reprezentația de la Chiajna a fost un spectacol caritabil, costul unei invitații fiind de 100 de lei, banii urmând a fi donați unor cauze speciale.