Primarul Petre Iacob și Consiliul Local au oferit elevilor din clasa pregătitoare 300 de pachete cu rechizite școlare având dotările necesare unui ghiozdan complet

Primăria și Consiliul Local Popești-Leordeni le-au făcut o surpriză plăcută părinților și elevilor din clasa pregătitoare. Sute de boboci – elevi care au pășit în prima lor zi de școală, au primit rechizite gratuite, astfel încât începutul anului școlar să fie cât mai atractiv pentru ei, dar și mai ușor din punct de vedere financiar, pentru părinți.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 566

La propunerea primarului Petre Iacob, Consiliul Local al orașului Popești-Leordeni a decis să acorde tuturor elevilor care au intra în clasa pregătitoare, un număr de 300 de pachete de rechizite, în valoare de 100 de lei fiecare, cu tot ce este necesar pentru buna desfășurare a actului didactic.

Toți micii școlari, care luni au făcut primii pași în lumea școlară, au fost așteptați de doamnele învățătoare, cu o mică surpriză pe locul fiecărui elev din clasa pregătitoare. Au fost produse de calitate, dar și deosebit de atractive vizual pentru cei mici. 

”La inițiativa primarului Petre Iacob, dată fiind starea pandemică, bugetul alocat în acest an festivităților de Ziua copilului, a fost redirecționat către acest proiect prin care fiecare elev care începe școala în acest an, să primească din partea Primăriei și a Consiliului Local, un pachet de rechizite școlare care să conțină dotările unui ghiozdan complet. Acest nou început ne oferă prilejul de a le ura tuturor un an școlar încununat de succes, la finalul căruia să ne mândrim cu rezultatele excepționale dobândite pe băncile școlilor din Popești-Leordeni! Mult succes elevilor, răbdare și calm tuturor profesorilor, iar părinților, motive de mândrie pentru anul școlar 2021 – 2022! Împreună construim generațiile viitoare ale orașului Popești-Leordeni”, se arată într-un mesaj transmis de oficialii Primăriei Popești-Leordeni.

Pentu a duce la îndeplinire acest proiect Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre, care a avut la bază un raport de specialitate al Compartimentului Educație și al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Popești-Leordeni. S-a propus acordarea unui număr de 300 de pachete cu o valoarea de maxim 100 lei/pachet.  Decizia Consiliului Local a a fost dusă la îndeplinire de către primarul orașului Popești-Leordeni, prin Serviciul Educație, Cultură și Protecție Civilă, Direcția de Asistență Socială, Serviciul Achiziții Publice și Investiții Locale, Serviciul Financiar Buget și de către directorii școlilor implicate (Școala Gimnazială «Ioan Bădescu», Școala Gimnazială Nr. 3 și Liceul Teoretic «Radu Popescu»). 

Șansa de a menține educația la un nivel european

”Ca țară membră a Uniunii Europene, trebuie să acordăm educației șansa de a se menține la un nivel european și de a încuraja copiii să meargă la școală. Acest program are ca scop stimularea accesului copiilor la educație, prevenirea abandonului școlar și totodată reprezintă și un sprijin acordat familiilor, în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare înscrierii copiilor la cursurile școlare”, se arata în proiectul de hotărâre care a permis implementarea acestui proiect.  Specialiștii au considerat că pentru a nu se crea o situație de discriminare a copiilor este necesar ca acordarea pachetului de cărți și rechizite să se facă pentru toți copiii înscriși în clasa pregătitoare, anul școlar 2021-2022, în unitățile de învățământ de stat din orașul Popești-Leordeni. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții unităților de învățământ de stat din oraș (Liceul Teoretic «Radu Popescu», Școala Gimnazială «Ioan Bădescu» și Școala Gimnazială nr. 3), s-a decis acordarea a 300 de pachete pentru elevi din clasa pregătitoare înscriși în anul școlar 2021-2022. Pachetul a inclus 2 cărți de povești, o carte de colorat, un caiet de activități pentru clasa pregătitoare, un caiet tip 1 de 24 de file, un caiet de matematică, un penar echipat cu pix, creion, radieră, creioane colorate, riglă, ascuțitoare, acuarele, etichete școlare. 

Potrivit lui Laurențiu Cristian Ivănescu, șef Serviciu Educație din cadrul Primăriei Popești-Leordeni, surpriza oferită bobocilor de clasa pregătitoare este rezutatul unui proiect comun cu Asistența Socială, având în vedere și o componentă socială care, conform legii, obligă administrația locală sau centrală să sprijine familia și să susțină dezvoltarea copilului, în bani sau prin obiecte. 

Mesaj  emoționant din partea administrației locale

În fiecare pachet cu rechizite a fost introdusă și o frumoasă scrisoare pentru copil și părinte, din partea administrației locale, semnată atât de primarul Petre Iacob, dar și de administratorul public Cons­tantin-Alin Todireanu și de viceprimarul George Adrian Ștefănescu, în calitate de reprezentant al Consiliului Local: ”Dragă copile, stimate părinte! La început de an școlar îți dorim să ai parte de o educație aleasă, să te bucuri din plin de colegii și dascălii tăi, ca mai apoi să acumulezi cele mai prețioase informații pentru educația ta. Pentru noi, tu reprezinți viitorul orașului Popești-Leordeni! Primăria și Consiliul Local al orașului Popești-Leordeni investesc constant în educația copiilor din localitate, pentru ca mai apoi voi să fiți acei tineri care să aduceți plus valoare localității. Pentru un start cu dreptul în anul școlar 2021-2022, îți oferim cu drag acest pachet educațional cu rechizite și cărți, care să îți fie de ajutor în activitatea ta”.