Măgurele

An de an, apropierea zilei de 8 Martie provoacă autoritățile locale în a găsi idei „altfel” pentru a le omagia pe doamnele din comunitate. La Măgurele, dintr-o lungă listă de cadouri, primarul interimar Narcis Constantin s-a oprit în dreptul literei „T”, de la teatru. Și a apelat la Trupa de teatru a actorului Cristi Toma.

„Nimic nu-mi scapă”

Pe actorul Cristi Toma, recunosc, nu l-am văzut niciodată pe scenă, ci doar în calitate de consilier la ședințele Consiliului Județean Ilfov. Sâmbătă seară, însă, datorită lui, alături de circa 300 de invitați ai primarului Narcis Constantin, am râs cu hohote, în Aula Facultății de Fizică, unde a avut loc spectacolul de teatru „Nimic nu-mi scapă”, o comedie savuroasă despre un triunghi conjugal. Cristi Toma i-a avut alături, pe scenă, pe Paula Chirilă, Aniela Petreanu, Claudiu Maier și Mihai Baranga, în calitate dublă de actor și regizor. Piesa, o adaptare după comedia “Încurcă lume” a lui Adolf de Herz, a fost oferită și duminică, 6 martie și zău că aș mai fi văzut-o încă o dată.

“Suntem într-o etapă de transformare a orașului nostru, Măgurele și, de aceea, am ales ca o piesă de teatru să fie omagiul meu pentru dumneavoastră, doamnelor. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți bun și frumos, vă prețuiesc și vă doresc să fiți sănătoase. De iubit, vă iubim noi”, le‑a urat primarul interimar Narcis Constantin doamnelor din Aulă.  Ar fi lipsit de bun simț să vă povestesc o cât de mică parte a piesei. Pot să vă spun că este cât se poate de actuală, cu replici pline de subînțeles și să vă îndemn s-o vizionați. Asta, așa, ca nimic să nu vă scape. Nici vouă!