După aproape trei ani de slujire exemplară în păstorirea sufletelor credincioșilor din satul Vlădiceasca, părintele Constantin Lupu, fostul paroh al lăcașului de cult din Snagov, pe care localnicii l-au iubit din toată inima, a fost ales să conducă spre Împărăția Domnului enoriașii unei biserici din București. În locul său, credincioșilor le-a fost dăruit un alt  duhovnic bun, special, un luminător și sfințitor al sufletelor.  

Din ziua de 6 martie, creștinii din Vlădiceasca, Snagov, au un nou părinte spiritual. Un preot tânăr, dar blând și plin de virtuți spirituale, care va duce în Ceruri rugăciunile credincioșilor. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preotul Sorin Șerban a fost încredințat creștinilor pentru dorința sa de a apăra dreapta credință și pentru răbdarea valoroasă de care dispune spre a le deschide enoriașilor calea către Dumnezeu. Numirea preotului a avut loc într-un cadru festiv, la finalul Sfintei Liturghii din duminica Înfricoșătoarei Judecăți. 

 

Preotul cu nume de înger  

Pe lângă Sfântul Corneliu Sutașul, Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel și Arhanghelii Mihail și Gavriil, s-ar putea spune că enoriașii de la Vlădiceasca mai au un înger protector. Pe tânărul duhovnic Sorin Șerban, pe care mai marii Bisericii Ortodoxe Române l-au înzestrat cu supranumele de Serafim, înger de grad superior, reprezentat în iconografie ca îngerul cu șase aripi. Acesta se va ruga neîncetat pentru sănătatea, liniștea și mântuirea credincioșilor, îi va povățui și va încerca să le aline suferințele.   

Noul preot a fost în­credințat credincioșilor, cu multă dragoste, de către preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, înconjurat de un sobor de preoți. “Iubiți credincioși, vi-l încredințăm cu toată inima, pe preotul Serafim, un tânăr preot generos, dedicat slujirii lui Dumnezeu și oamenilor, în totalitate. Deși este foarte tânăr, este plin de daruri spirituale. Prin răbdarea, altruismul, grația divină, vă va lumina și vă va călăuzi pe drumul mântuirii. Să-l primiți cu bucurie și să-l ajutați să se simtă în această comunitate ca într-o familie pentru că, de astăzi, pentru el, aceasta este a doua familie. Salutăm cu bucurie prezența în mijlocul nostru a domnului primar, a domnului viceprimar, a consilierilor locali și a domnului director din cadrul Prefecturii Ilfov! Vă mulțumim pentru că iubiți Biserica, oamenii și credința!”, a spus preotul Cristian Burcea, Protopopul Protopiatului Ilfov Nord,  după rânduiala instalării noului preot.

“Iubiți credincioși ai parohiei, vă mulțumesc în chip aparte pentru căldura sufletească ce mi-ați arătat-o din clipa în care am sosit aici! Ne vom ruga împreună, în această prea frumoasă biserică și pe la casele fiecăruia. Dar vom fi alături și în ostenelile gospodărești, mai ales în cele ce țin de buna rânduială a sfântului lăcaș. O să fiu mereu prezent în mijlocul comunității cu toată dragostea și dăruirea, o să continui lucrarea începută de părintele Constantin Lupu, și cea duhovnicească și cea gospodărească, o să-mi dau toată silința spre a termina lucrările care au fost începute. Împreună cu întreaga comunitate o să facem un colțișor de rai în biserica  noastră”, a spus, evlavios, preotul Serafim.

„Pentru noi, credința este deosebit de importantă, așa că îl primim cu brațele deschise și cu toată căldura sufletului nostru. Ne bucurăm că avem un preot tânăr, pentru că Vlădiceasca este o comunitate tânără și îmi doresc să reunească tot mai mulți tineri în rugăciune. Sper să avem aceeași colaborare foarte bună pe care am avut-o și cu părintele Constantin Lupu. Vreau să terminăm împreună lucrările de dezvoltare, modernizare și înfrumusețare a bisericii, mai ales că ea este ridicată pe terenul unei rude de-ale mele”, ne-a spus Marian Oancea, primarul comunei Snagov, care a fost alături de credincioși, la momentul festiv.   

“Avem un preot tânăr, dedicat, emoționat de moment. Aceleași emo­ții ne încearcă și pe noi, credincioșii, mai ales că biserica a fost înălțată cu multă trudă și dragoste din partea tuturor. Bunul Dumnezeu a lucrat prin oameni și pentru oameni. Îi urăm preotului Serafim, bun venit în rândul credincioșilor din Vlădiceasca, să sporească numărul lor și să facă din comunitatea noastră o floare a soarelui, după cum frumos a spus, în cuvântarea sa. La mulți ani tuturor credincioșilor!”, ne‑a spus viceprimarul Mihai Anghel care, așa cum ne‑a obișnuit, s-a aflat în mijlocul credincioșilor.