APIA a început pe data de 2 decembrie 2019 plata regulară, finală, pentru subvențiile datorate fermierilor în contul acestui an.

Acte necesare pentru obținerea sprijinului cuplat pentru fructe destinate industrializării

● Prune destinate industrializării – sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de pruni și care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 5,6 tone.

Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de pruni fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 5,6 tone prin documente contabile interne.

● Mere destinate industrializării – sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de meri și care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 7,8 tone.

Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor  o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de meri fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 7,8 tone prin documente contabile interne.

● Cireșe și vișine destinate industrializării – sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de cireși și vișini care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 4,4 tone. Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de cireși și vișini fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 4,4 tone prin documente contabile interne.

● Caise și zarzăre destinate industrializării – sprijinul cuplat se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de caiși și zarzări și care fac dovada comercializării cantităţii minime anuale pe hectar de 4,7 tone. Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţe cu livezi de caiși și zarzări fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar de 4,7 tone prin documente contabile interne.

Dovezile se prezintă la APIA până la data de 31 decembrie a anului de cerere.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.480