Vrei să ai acces la servicii medicale gratuite când ai probleme de sănătate? Bugetul nu-ți permite să-ți cumperi medicamente scumpe sau să plătești operații costisitoare? Plătește contribuția la Fondul Asigurărilor de Sănătate și vei primi îngrijiri de specialitate fără să fii nevoit să scoți din buzunar sume impresionante de bani. Dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS Ilfov) îți spune ce trebuie să faci ca să devii asigurat.

Nu plătești la timp? Te așteaptă executarea silită 

În primul rând, trebuie să achiți contribuția. Poți să plătești la ANAF sau prin virament bancar. Dacă realizezi venituri din activități independente ai obligația virării contribuției în procent de 5.5% la bugetul FNUASS (Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate), trimestrial, până la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru. În cazul în care, nu poți să achiți la termen contribuția, casa de asigurări procedează la aplicarea măsurilor de executare silită pentru încasarea sumelor datorate, a dobânzilor și penalităților de întârziere, potrivit procedurilor instituite de legislația privind executarea creanțelor bugetare.

Actele necesare încheierii contractului cu CAS Ilfov

Doar persoane fizice autorizate: 

 certificat de înregistrare la Registrul Comerțului, în original și copie

 autorizație de funcționare, copie

decizii de impunere anticipate și anuale de la Admi­nistrația Financiară pe perioada de prescriere fiscală (pentru ultimii cinci ani de la data primei solicitări)

 copie după cartea de identitate 

 copie după ordinul de plată, dacă ai plătit.