Suspiciuni în legătură cu dosarul Silaghi

Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase spune că la nivelul PDL există „suspiciuni“ conform cărora premierul Victor Ponta a făcut declaraţiile cu privire la disponibilitatea de dialog cu PDL pentru a „acoperi“ subiectul legat de deputatul Ovidiu Silaghi, cercetat de DNA.

Roberta Anastase a declarat că PDL va discuta, luni, în Biroul Permanent al partidului, despre propunerea făcută de premierul Victor Ponta de a discuta cu PDL pe tema măsurilor economice propuse de această formaţiune politică.

În acest context, Anastase a spus că „există suspiciuni“ că premierul ar fi făcut această propunere de dialog pentru a „acoperi“ un subiect dificil pentru actualul Guvern, respectiv situaţia deputatului Ovidiu Silaghi, care a fost nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

„Sigur, avem o serie întreagă de semne de întrebare. Vreau să vă spun că propunerile cu caracter economic au îmbrăcat forma unei propuneri legislative pe care noi am propus-o la Parlament acum două luni, iar Victor Ponta nu s-a arătat interesat de acest subiect. Brusc i-a venit interesul în momentul în care avea o zi grea, foarte grea; al doisprezecelea, dacă nu mă înşel, sau chiar al treisprezecelea ministru cu probleme cu justiţia pleca din guvernul său, acesta din urmă chiar înainte de a intra pentru a doua oară, pentru că vă reamintesc faptul că domnul Silaghi a fost ministru în guvernul Ponta. Deci există o serie de suspiciuni în ceea ce-l priveşte pe domnul Ponta că a încercat să acopere subiectul legat de domnul Silaghi, ieşind să-şi arate o mare disponibilitate de dialog politic“, a spus Roberta Anastase.

Guvernul Ponta nu are soluții

Vicepreşedintele PDL a adăugat că Guvernul Ponta nu are soluţii şi „are nevoie“ de un dialog cu PDL.„Iată că nu are soluţii şi iată că are nevoie de un dialog cu PDL-ul. Nu vrem în schimb să facem poze cu domnul Ponta, vrem să înţelegem că oamenii au nevoie de îmbunătăţire în viaţa lor şi nu în ultimul rând să sesizăm un lucru extrem de grav care se întâmplă în plan economic, un blocaj care duce la închiderea firmelor“, a precizat Anastase.

Silaghi, la DNA

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în cazul denunţului formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul.

Numele lui Ovidiu Silaghi apare în denunţul depus la DNA în iulie de senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, în care l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.