România trece la ora de vară, în această noapte. Pe lângă faptul că vom dormi mai puțin la noapte, ziua de mâine va avea 23 de ore, în loc de 24 de ore. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00.

 

Trecerea la ora de vară se face după echinocțiul de primăvară care a fost pe 20 martie, când ziua a fost egală cu noaptea. Din acest moment, ziua începe să crească iar noaptea să scadă până la solstițiul de vară dcare va fi marcat la data de 21 iunie.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată şi a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ținând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene.

În 2019, Parlamentul European a votat în favoarea unei propuneri de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene, însă, potrivit propunerii, fiecare stat membru va avea dreptul să decidă dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.