Doar Rîmniceanu, Welington, Serediuc și Roșu au șanse să mai fie titulari în noua echipă a Concordiei, restul posturilor urmând a fi ocupate de nou veniți.

Elevii antrenorului Marius Șumudică au ter­minat seria amicalelor din Italia cu o altă victo­rie la scor, 7-0, împotri­va unei echipe de jucători liberi de contract, urmăriți de formații din Serie B. Victoria vine după un 8-1 cu formația din a treia ligă elvețiană AC Taverne și 5-1 cu o altă selecționată de ju­cători liberi de contract, care sunt în vederile grupărilor italiene din liga a doua și a treia.

Aproape toți jucătorii aflați în lot, sau doar în probe, au evolu­at în cele trei amicale: Rîmnicea­nu, Matache, Voicu, Reljic, Maftei, Ricardo, Stan, Dyulgherov, Se­rediuc, Băjenaru, Purece, Roșu, Henrique, Welington, Dragarski, Burnea, Bucurică, Raiciu, Mardo­nado, Ribeiro, Timov, Florea.

Una dintre cele mai frumoa­se zile din cantonamentul italian a fost aceea în care ”vulturii” au pri­mit liber din partea lui Șumudică, după zile grele de cantonament, în care au avut parte chiar și de câte trei antrenamente istovitoa­re. Ilfovenii s-au îm­barcat în autocar și s-au oprit la Milano, un­de au vizitat una dintre cele mai mari atracții turistice din peninsulă: Domul din Milano – cel de-al treilea edificiu bisericesc ro­mano-catolic din lume. Timp de trei ore, fotbaliștii Chiajnei s-au plimbat pe străzile care duc că­tre catedrala milaneză, ameste­cându-se printre miile de turiști, cerșetori și localnici ieșiți la plim­bare într-o zi superbă, cu tempe­raturi de peste 30 de grade.

Antrenorul Marius Șumudică a sintetizat cel mai bine stagiul de pregătire din Italia: ”Nu au fost partide relevante, chiar da­că am bătut la scorul ăsta. Nici nu ne-a interesat rezultatul. Sunt mulțumit de efortul pe care l-au făcut băieții. Avem nevoie de relații de joc, în primul rând și sunt bucuros că fotbaliștii mei sunt receptivi la ce le cer.”

Cel mai nou sosit în lotul Con­cordiei este un brazilian, în vârstă de 18 ani, Pablo Gois Ribeiro, ca­re a evoluat în partea stângă a li­niei mediene.

Peste numai câteva zile, Șumudică își va duce fotbaliștii în al doilea cantonament, în Austria, în perioada 1-13 iulie, acolo fiind programate și mai multe meciuri amicale în compania unor adver­sari mai puternici.

Marius Șumudică

antrenor Concordia Chiajna

Nu au fost partide relevante, chiar dacă am bătut la scorul ăsta. Nici nu ne-a interesat rezultatul.

Mijlocașul central Silviu Pană, 22 de ani, a fost împrumutat pentru un an de zile de Pandurii Tg. Jiu de la Concordia Chiajna. Pe tot parcursul perioadei de împrumut, Pandurii are o clauză de cumpărare a fostului internațional de tineret și de extindere a contractului acestuia până în iunie 2017. De asemenea, a plecat și fostul căpitan al celor de la Concordia Chiajna, Sorin Ispir, care va juca la FC Clinceni (sau Academica Argeș Pitești, dacă planul de mutare a echipei în Trivale se va concretiza).