Pentru al treilea an consecutiv, în județul Ilfov se derulează un proiect cu anvergură continentală – „Săptămâna europeană a sportului”, care își propune, așa cum spune și deviza sa, „Be Active!”, să promoveze sportul și mișcarea fizică în toată Europa. În România, evenimentul, care se desfășoară în perioada 23-30 septembrie, este organizat sub egida Federației Române Sportul pentru Toți.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 370, ediția print

24-page-001

Așa cum ne-au obișnuit, în ultimii ani, chitilenii sunt printre cei mai implicați ilfoveni în organizarea de evenimente sportive de masă, din întreg județul. Meritul îi revine unuia dintre cei mai inimoși profesori de sport din Ilfov, Marian Gîrleanu. De altfel, acesta, alături de prof. Natalia Rotaru, este responsabil cu buna desfășurare a proiectului. Prof. Gîrleanu, care are o experiență considerabilă acumulată în cele două ediții precedente, încununate de succes, ne-a vorbit despre acest proiect: „Astăzi începe Săptămâna europeană a sportului. În România, organizatorul este Federația Sportul Pentru Toți, iar ambasadorii acestui eveniment sunt Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, și Mihai Covaliu, președintele COSR. Chitila participă pentru al treilea an la rând la acest eveniment, iar Școala gimnazială «Ion Vișoiu» este singura din județ înscrisă în acest proiect. Vrem să facem mișcare cu cât mai mulți copii și să-i angrenăm în activitățile sportive, fapt pentru care ne-am înscris cu multe activități, la această ediție.”

Peste 300 de copii participanți la cros

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, la Chitila, respectându-se tradiția din anii anteriori, s-a dat startul acestui eveniment care, timp de o săptămână, îi va pune pe ilfoveni, dar mai ales pe copiii și tinerii din județ, „în mișcare”. Iar pentru ca începutul să fie unul pe măsură, în Chitila a fost organizată o competiție denumită, cum altfel, „Crosul Toamnei”. La concurs au luat startul peste 300 de copii de la școlile gimnaziale din Chitila, Domnești, Balotești și Dîrvari – Ciorogârla, dar și, în premieră, de la Școala nr. 184, din Bucu­rești. Crosul a fost organizat pe categorii de vârstă și sex și a stârnit mult entuziasm în rândul micuților participanți. Startul pentru alergare a fost dat de prof. Gelu Dumitrescu, de educație fizică la Școala „Ioan Vișoiu”. Primii cinci clasați de la fiecare categorie au fost premiați cu tricouri, medalii și diplome de participare. Astfel de diplome a primit, de altfel, și fiecare participant, indiferent de locul ocupat. Dar, câștigători putem spune că au fost toți copiii, pentru că au avut ocazia să facă mișcare, într-un loc splendid din Chitila, pe malul lacului cu același nume și în Parcul Dendrologic.