Foto: Bogdan Buda

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de ordonanţa de modificare a codurilor penale şi de procedură penală. Sunt proteste în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Oamenii au început să se adune în Piața Victoriei joi, după ora 10, până la ora 16 protestând în fața Guvernului circa 200 de persoane.

De asemenea, în Piața Victoriei s-a început o amplă operațiune de deszăpezire pentru a fi evitate incidente ca cele de miercuri noaptea, când jandarmii au fost atacați cu bulgări de zăpadă.

Peste 300.000 de oameni au ieşit în stradă miercuri seară în Bucureşti şi în alte zeci de oraşe, pentru a protesta faţă de modificarea codurilor penale. A fost cel mai mare protest din ultimii 25 de ani din România. În Piaţa Victoriei au fost aproximativ 150.000 de oameni. În jurul orei 22.30 situaţia a degenerat după ce mai mulţi manifestanţi violenţi au început să arunce cu petarde, torţe, pietre şi gheaţă spre forţele de ordine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi au cerut evacuarea zonei. Protestatarii paşnici au părăsit Piaţa unde jandarmii au continuat intervenţia în forţă contra grupului de agitatori.