Respectând tradiţia, gospodinele vopsesc ouăle astăzi, în Joia Mare. Cu siguranţă şi pentru tine acest ritual este de neînlocuit. Ca să vopseşti cele mai frumoase şi mai reuşite ouă pentru Sfintele Paşti, noi îţi prezentăm câteva ponturi!

 

  • Cumpără din magazine numai ouă albe,
  • Degresează-le înainte să le pui la fiert! Este obligatoriu. Pe coaja ouălor se află un strat foarte subţire de grăsime care, dacă nu este îndepărtată va împiedica vopseaua să se ataşeze de ele,
  • Scoate ouăle din frigider cu ceva timp înainte de a le pune la fiert. Atunci când le pui pe foc,ele trebuie să fie temperature camerei,
  • Lasă-le la fiert la foc mic,
  • Adaugă puţină sare şi puţin oţet în apa în care le fierbi,
  • Ouăle sunt fierte atunci când se rotesc rapid după cele scoţi din apă,
  • În cazul în care foloseşti vopseaua clasică, praf, fierbe apa cu praful şi două linguri de oţet, apoi stinge focul şi pune ouăle fierte în soluţia pregătită. Lasă-le cam cinci-şase minute sau cât consideri că este nevoie pentru a prinde culoarea dorită.

Ouăle roşii sunt cele mai frumoase

Dar, roşul perfect îl vei obţine numai dacă vei avea o vopsea de calitate. Curăță bine ouăle înainte de vopsire și respectă condițiile de temperatură. Ca să obții o culoare uniformă și intensă, vopsește-le de două ori. La final, pentru un luciu perfect, ia o pensulă moale și aplică un lac special pentru ouă. Lăcuiește întâi jumătate și după ce se usucă, cealaltă jumătate.

Încondeierea ouălor

Sărbătorile Pascale sunt întotdeauna prilej de bucurie pentru mezinul familiei. Aşa că poţi să-l implici şi pe el în pregătirea ouălor. Va fi chiar amuzant să vopsiţi şi să încondeiaţi ouăle împreună. Cea mai simplă metodă de încondeiere a ouălor împreună cu copilul este cea cu acuarelele. Urmărește însă, eticheta cu atenţie înainte de a le folosi să nu conţină substanţe chimice toxice care să-i afecteze sănătatea. Ar fi bine să folosești vopselele natural pe care le-am prezentat anterior: sfeclă roșie, ceai verde, varză roșie, frunze de ceapă. Apoi, cu pensulele desenaţi flori, crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos, flori de primăvară, ape, copaci, crenguţe, fluturași, albinuţe, bulinuţe ș.a.m.d. Oferă-i piticului plăcerea de a se bucura de ouăle frumos încondeiate de el cu flori de cireş, crenguţe de corcoduș, frunze de pătrunjel, mărar sau leuștean. Lasă-l să le lipească pe ouă și să le acopere bine cu un tifon înainte să le cufundaţi în vopseaua în care le fierbeţi. Impresionează-l şi mai mult lăsându-l să aplice sclipici pe coaja de ouă. Aşadar, sparge şi pisează bine un glob de la pomul de iarnă, iar după ce aţi fiert ouăle în vopsea, permite-i să le tăvălească prin acest sclipici.