Ai un iubit?

Ești într-o relație de cuplu pe care nu poți să o oficializezi pentru că încă mai ai îndoieli în ceea ce privește sentimentele lui față de tine? Poți să-ți răspunzi la întrebarea “Mă iubește sau doar mă amăgește?” și fără să aduci în discuția cu el detalii despre dragostea voastră. Pozele cu voi doi, în diverse ipostaze, îți spun singure dacă relația este, sau nu, încununată cu afecțiune. Trebuie doar 

să-ți deschizi colecția de albume foto și să urmărești imaginile cu o atenție deosebită.

 

Experții în terapia de cuplu spun că modul în care partenerilor le place să se fotografieze transmite mesaje utile pentru a demonstra dragostea și atașamentul. De pildă, o imagine în care partenerii se sărută demască o relație inocentă, profundă, bazată pe sentimente reale și frumoase. “Se pot afla lucruri interesante vizualizând pozele. Trebuie urmărită în principal expresia feței și apropierea dintre parteneri. De exemplu, o fotografie în care femeia și bărbatul se îmbrățisează evidențiază o dragoste pătimașă de început sau după o perioadă în care și-au simțit lipsa. Dacă se sărută cu ochii închiși, înseamnă că sunt la începutul relației și sunt extrem de îndrăgostiți. În schimb, dacă țin ochii deschiși și se privesc în timp ce se sărută, sentimentele nu sunt foarte profunde”, explică Sorina Cristea, psiholog în cadrul Spitalului Clinic Floreasca.

 

Trupurile apropiate arată dependența

Potrivit specialiștilor, în cazul în care trupurile voastre sunt apropiate în majoritatea fotografiilor, înseamnă că sunteți complet dependenți unul de celălalt. Ați ajuns să credeți că nu puteți trăi fără partener dar, de fapt, nu puteți trăi fără această dependență prin care primiți dragoste și protecție. Singurul lucru bun, dacă s-ar putea spune așa, ar fi acela că poți sta liniștit că niciodată
nu-și va îndrepta atenția spre altcineva care
să-i ofere mai multă libertate în cuplu. Sunteți pe aceeași lungime de undă și nu se va plictisi.

 

Când tu îl privești în ochi, iar el se uită în altă parte…

Probabil este o poză care te-ar ajuta să câștigi un premiu la un concurs de fotografii, dar nicidecum nu este sugestivă pentru un cuplu de îndrăgostiți. Tu radiezi de fericire pentru că ești alături de cel pe care îl iubești și investești sentimente, iar el e cel nemulțumit de actuala relație. Din punct de vedere psihologic, în relația voastră există un conflict creat de „rațiunea” ta, care spune că totul este bine și trăirea lui, care arată că el simte ceva amestecat, gen furie, frică și iubire. Acest lucru vă obligă să vă puneți ordine în sentimente și în viață, iar pentru a realiza demersul ordinii trebuie să comunicați.

Privitul fix în ochi, un alt mod de a spune „Te iubesc!”

 

Fiecare dintre noi are activate genetic anumite canale de comunicare și înțelegere a emoțiilor. Întâmplarea face ca voi să aveți activate acele canale de comunicare emoțională în același fel. Dovediți mai mult decât oricare alt cuplu că povestea cu „ochii sunt oglinda sufletului” este adevărată. Privirea fix în ochi sau pătrunzătoare are o forță de comunicare extraordinară. Așa că, bucurați-vă! Sunteți unul dintre cele mai fericite cupluri de pe pământ. Aveți un comportament compatibil, comunicați cu aceeași bucurie reciprocă și știți să vă spuneți „Te iubesc!” cu aceeași emoție și același romantism pe care vi-l doriți fiecare. Chiar și atunci când priviți în aceeași direcție, este semn că aveți pasiuni comune, că vă sincronizați în toate activitățile și vă mândriți cu o relație bazată pe o iubire profundă care vă ajută să o consolidați tot timpul. N-o să vă plicitisiți niciodată împreună.