Cei mai buni piloți români au oferit sutelor de pasionați de aeronave prezenți la Clinceni, un spectacol extrem de interesant. Sâmbătă, 12 octombrie, la Aerodromul din localitate, profesioniștii în aviație au oferit ultimul show aviatic din acest an. Un spectacol la care au participat formațiile Șoimii României, Vulturii Tricolori, planoare, avioane Extra și Zlin, organizat de Clubul Aviatorilor şi Aeroclubul României.

Clinceni, sâmbătă 12 octombrie. O zi… altfel decât toate celelalte la Aerodromul Clinceni. Spre miezul zilei, numeroase avioane pilotate de profesioniști s-au înălțat grandios spre cerul fumuriu și acoperit de un plafon gros de ceață. Mai bine de trei ore, aeronavele pregătite pentru  evenimentul care a închis seria demonstrațiilor aviatice din 2013, au făcut un adevărat spectacol. Deși nu s-au bucurat de o vreme splendidă, însorită, cum era de așteptat, admiratorii au fost încântați să vadă parada aeronavelor conduse cu măiestrie de piloți, și evoluția lor. 

Competiție între un avion și o mașină de raliu 

Showul aviatic a debutat cu demonstraţii de aeromodele, care au prefigurat zborurile demonstrative ale aeronavelor ultrauşoare. George Rotaru a pilotat avionul Extra 300 SC, al Aeroclubului României într-o competiţie de viteză cu mutiplul campion de raliuri Titi Aur în maşina sa de raliu, dintre un avion şi o maşină de raliu.

Demonstrație de salvare cu elicopterul Ministerului de Interne 

A avut loc și o demonstrație de salvare încununată de succes, realizată de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne, care a făcut o simulare de recuperare victime din locuri greu accesibile. Zboruri de acrobaţie au fost efectuate de formaţia „Vulturii Tricolori”.  Lotul de acrobaţie al României, „Hawks of Romania”, a închis demonstraţia aviatică printr-o evoluţie de excepţie şi a evoluat în premieră în formaţie de șase avioane Extra.

Plimbare romantică 

Cu ocazia evenimentului, un post de radio local a lansat un concurs de mesaje cu tema „Motivul pentru care iubitul sau iubita ta trebuie să zboare”, iar mesajul câștigător prin tragerea la sorți a beneficiat de un zbor cu avionul (din partea Clubului Aviatorilor), pe Aerodromul Clinceni.

Col. Nicușor Tacu: “Expoziție cu diferite machete de aeronave” 

Privitorii s-au delectat ore bune admirând machetele de avioane si elicoptere expuse. “Aici prezentăm oferte educaționale ale Forțelelor Aeriene reprezentate de: Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov, unde se formează ofițeri în armele de aviație, artilerie și rachete sol-aer și radiolocație, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, Buzău – unde se formează maiștri militari și subofițeri din armele menționate mai sus, și Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc, în cadrul căreia se asigură dezvoltarea pregătirii profesionale în cariera militară. Avem diferite machete de aeronave din dotarea Forțelor Aeriene, chiar și machete de avioane istorice – Vuia și Vlaicu II”, a spus col. Nicușor Tacu, reprezentantul Statului Major al Forțelor Aeriene.