Un eveniment astronomic aparte s-a produs în seara zilei de duminică, 7 septembrie. Orbita Pământului s-a intersectat cu un asteroid de mărimea unei balene. 

Duminică, 7 septembrie, ora 22.18, ora României. “Doar un noroc chior” a salvat lumea de un impact major ce ar fi putut fi provocat de un asteroid cât o balenă. Asteroidul 2014RC a trecut pe deasupra Noii Zeelande, la o altitudine de 40.000 de kilometri. Din fericire, acesta nu a lovit Pământul, dar distanța la care s-a aflat a fost de zece ori mai mică decât între planeta noastră și Lună. Evenimentul a fost văzut chiar și de astronomii amatori care au folosit telescoape neprofe­sionale. O astfel de planetă, de mărimea unui autobuz, a mai trecut pe lângă Pământ și în luna martie, când s-a aflat la o distanță  de Terra de 61.637 de kilometri. În prezent, NASA, agenția responsabilă pentru programul spațial public al Statelor Unite ale Americii monitorizează apro­­ximativ 1.400 de asteroizi care ar putea avea efecte catastrofale pentru Terra. 

Astronomii le calculează orbitele, pentru a afla probabilitatea impactului și momentul viitoarelor intersectări cu Pământul.