„Derby-ul” ilfovean al Ligii I mai că mi-a stârnit emoţii. Cât pe-aci să cred că FC Voluntari îmi va oferi o mare surpriză. Că echipa marinarilor de Ilfov va sparge gheaţa, în cel de-al 13-lea ceas (mă rog, etapă), și va obţine prima victorie la prima prezenţă în campionatul primului eșalon fotbalistic al ţării. Dar, n-a fost să fie. Fotbaliștii din Voluntari nu și-au dezminţit reputaţia de echipă pentru care „victoria” este un cuvânt care nu face parte din „vocabularul” său competiţional.

Minunea a durat mai puţin de o oră. Mai exact, 56 de minute. Maftei a fost cel care a deschis scorul, destul de devreme, în minutul 7, dintr-o lovitură de colţ și o deviere a lui Pancu. Pe moment, mi-am zis: „să știi că s-a produs omogenizarea!”, de lipsa căreia se plângeau oficialii și jucătorii clubului, acum vreo două etape. Dar, n-a fost să fie! În minutul 63, același Maftei, se transformă din înger în demon și îl faultează în careu pe Grădinaru. Penaltiul este transformat de Giurgiu, nu fără emoţii, mingea lovind bara transversală, înainte să intre în poartă: 1-1! Acesta avea să fie și scorul final al meciului, iar FC Voluntari a ratat ocazia să-și înscrie în palmares prima victorie din Liga I, împotriva mult mai experimentatei sale surate ilfovene. Finalul partidei a fost unul tensionat, Vagner, de la Chiajna, și Voduţ, de la Voluntari fiind amândoi eliminaţi de Marius Avram, chiar dacă meciul se terminase.

Concordia a ratat într-o veselie

Cei de la FC Voluntari pot fi mulţumiţi de rezultat. Fotbaliștii Chiajnei au ratat o sumedenie de ocazii, prin Grădinaru, Purece sau Vali Lazăr, care a irosit cea mai mare ocazie a meciului. „Vulturii” au șchiopătat la capitolul construcţie, fapt care l-a adus pe Ţălnar la capătul răbdărilor.

Astfel, Concordia a trecut pe lângă victoria așteptată de toată lumea, având în vedere prestaţia marinarilor de Voluntari, din ultima vreme. Una peste alta, Ţălnar s-a arătat, până la urmă, mulţumit de faptul că echipa sa a păstrat distanţa în clasament faţă de cealaltă echipă din Ilfov. „E bine că am rămas la patru puncte de Voluntari și să nu uităm că suntem calificați atît în Cupa României, cât și în Cupa Ligii. Noi ratăm foarte mult și din acest motiv nu luăm și puncte. Deocamdată, noi jucăm cu ce avem! Îmi mai trebuie puțin timp să-i cunosc pe băieți. Am dominat jocul cu Voluntari și doar ratările ne-au privat de cele 3 puncte. Au fost greșeli de puști și am luat un cartonaș roșu din nimic. O eliminare dintr-o asemenea prostie te poate costa câteva etape”, a spus Ţânţarul, la finalul meciului. 

Conducerea FC Voluntari stă bine la capitolul explicaţii

Jocul prestat de echipa din Voluntari, însă, lasă de dorit. O dovedește, din plin, contraperformanţa stabiltă de marinari, care în cele 13 etape jucate în Liga I nu au reușit nicio victorie.

FC Voluntari a stabilit și alt record negativ: are cea mai proastă apărare, care a primit 21 de goluri. Cu asemenea rezultate, team-ul ilfovean s-ar fi situat, indubitabil, pe ultimul loc, dacă Petrolul, actuala lanternă roșie, n-ar fi fost depunctată cu 6 puncte…

 

Mircea Rădulescu, însă, găsește o explicaţie pentru situaţia deplorabilă a clubului – lipsa de experienţă. „Situația actuală a Voluntariului se datorează în primul rând lipsei de experiență. Prin liga secundă am trecut foarte repede, dar nu este vina noastră că, între cele două ligi este o diferență valorică atât de mare. Simțim această diferență și am pășit în prima ligă cu un lot cam de „B”  și ușor-ușor ne-am pus la punct. Starea de spirit a echipei este cauzată de multele rezultate dăunătoare.” Adânc, nu-i așa?