A fost un început de an școlar cu bucurie pentru elevii din ciclul primar de la Şcoala Gimnazială Petrăchioaia nr. 1, din judeţul Ilfov. Este vorba despre copiii ai căror părinți nu-și permit să-și cumpere strictul necesar pentru achiziționarea rechizitelor școlare. Iar echipa Asociației Mic News a adus la începutul școlii bucurie celor 50 de copii din acea unitate de învățământ.

”În această campanie de ajutorare au contribuit oameni de bine care au dorit să investească în educaţia acestor copii”, a declarat Mihai Căldăraru, preşedintele Asociaţiei Mic News. „Pentru că tot mai mulţi copii sunt nevoiţi să renunţe la şcoală, părinţii lor neavând posibilitatea financiară de a plăti cărţile, caietele sau transportul către unitatea de învăţământ, alături de sponsorii campaniei, am reuşit să le oferim sprijinul nostru copiiilor de la şcoala din Petrăchioaia, încurajându-i să-şi continue educaţia, care este atât de importantă pentru ei”, a mai spus Mihai Căldăraru.

Ghiozdanul dăruit micuţilor, dar şi caietele, penarele, cariocile, creioanele şi acuarelele au adus un zâmbet copiilor şi au fost primite cu multe aplauze de părinţii şi dascălii micuţilor. Vara aceasta, Asociaţia Mic News a mai reuşit să ducă la mare 26 de copii instituţionalizaţi sau din familii sărace, iar pentru finalul acestui an, Mihai Căldăraru organizează o altă tabăra pentru copii defavorizaţi, în perioada 24-28 noiembrie, la Slănic Prahova, unde vor merge 30 de copii.