Un spațiu excelent și civilizat pentru relaxare

◉ Un spațiu excelent și civilizat pentru relaxare

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, a anunțat finalizarea unui proiect foarte important pentru cetățenii cartierului Popești – Români, care a constat în igienizarea și amenajarea pentru comunitate a unui spațiu recreativ, destinat în primul rând, copiilor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 601, ediția print

”În vremurile actuale, când cei mai mulți dintre noi nu avem răbdare nici să vizionăm integral un filmuleț de 5 minute, răbdarea acestor oameni s-a întins, în decursul anilor, până de curând, când după finalizarea anvelopării blocurilor, am luat decizia să igenizăm integral zona și să redăm comunității un spațiu recreativ așa cum poate mulți nici n-au sperat”, a anunțat primarul. Acesta a menționat că este bucuros să vadă ”jocurile pline de copii fericiți și toate băncile ocupate de adulți, care de fiecare dată și-au pus încrederea în mine și în echipa mea”.

Alin Todireanu, administratorul public al orașului Popești-Leordeni, ne-a explicat că spațiul care a fost reabilitat în zona de blocuri Popești-Români – Str. Unirii era de fapt un ghetou, plin de șobolani și foarte multe deșeuri, în spatele unor blocuri. Mai exact, acel spațiu se afla chiar în proximitatea  grădiniței modulare, care a fost inaugurată de curând.

Un spațiu excelent și civilizat pentru relaxare

”Am profitat de faptul că acel teren aparține primăriei. La insistențele domnului primar și la dispoziția dânsului, am mers acolo cu Poliția Locală. Cetățenii improvizaseră în zonă garaje sau boxe, din tablă. Unii începuseră chiar să crească găini în zona respectivă și colcăia de șobolani. Oamenii își creaseră un mod de viață din această mizerie”, a spus administratorul public.

Acesta a explicat că primarul nu a dorit să acționeze în forță în acea zonă. Cetățenii care o foloseau din diferite motive nu au fost amendați, ci rugați prin intermediul înștiințărilor, cu termene clare, să elibereze zona. După expirarea termenului de 15 zile acordat de primărie, timp în care cetățeni au avut posibilitatea să își ia lucrurile și să elibereze zona, s-a intrat cu buldozerul și a fost curățată mizeria.

”După ce a fost curățată zona am început amenajarea unui spațiu recreativ, cu loc de joacă, cu bănci, copăcei plantați, gazon plantat, flori. Locul de joacă este sub forma unul castel cu o capacitate de minimum 25 de copii în același timp, cu leagăne, tobogane, pe platformă de tartan. A devenit o zonă de relaxare excelentă, care ne-a încântat și pe noi, cu atât mai mult cu cât am văzut recunoștința cetățenilor. Pentru că, deși am demolat ce era acolo, locuitorii au realizat că toate s-au întâmplat ­într-un mod constructiv, pentru a ajunge la un anumit nivel de civilizație. Acum toată lumea este bucuroasă, iar copiii sunt foarte fericiți că am amenajat acea zonă. Nu exagerez cu nimic când spun că acolo era o zonă de ghetou. Acum, după igienizare și după anveloparea blocurilor acea zonă a devenit frumoasă, asfaltată, cu parcare amenajată, cu cale de acces și s-a amenajat tot terenul, cu o suprafață de aproximativ 2.400 metri pătrați, într-un mod foarte plăcut, beneficiind și de iluminare și supraveghere video”, a precizat Alin Todireanu.